Represija u Šapcu na sve strane

Ostavite komentar

  1. Precizno opisana jeza i užas. Ko može da pruži učinkovitu pravnu pomoć ljudima brutalno i nezakonito prekršajno gonjenim?

Ostavite komentar

Lični stavovi

"Ukrajinske igre" hrvatskih državnih čelnika 10

„Ukrajinske igre“ hrvatskih državnih čelnika

Hrvatska je Vlada nakon silnih političkih i proceduralnih prepucavanja s predsjednikom države i zapovjednikom "Oružanih snaga RH", Zoranom Milanovićem, koja traju od 17. listopada ove godine, nakon što je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman u Luksemburgu podržao osnivanje misije EU za vojnu pomoć Ukrajini i ponudio da hrvatska vojska aktivno sudjeluje u misiji (obukom ukrajinskih vojnika u RH, ali i u drugim državama EU), a bez da se o tomu, što je dužan po "Ustavu", konzultirao s šefom države, bez čijeg pristanka takvu "operaciju" nije moguće realizirati, uputila prijedlog (opet zaobilazeći Milanovića) u Sabor da ga razmotri i odobri, budući da vrhovni vojni zapovjednik odbija dati suglasnost, tako da je sada jedina ustavna mogućnost da Vlada provede svoj naum, sakupiti u parlamentu dvotrećinsku većinu i potom uključiti se u aktivnosti spomenute misije.

Naslovna strana

5. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.