Sad ste se setili... 1Foto: Pixabay/Sakurayim

Režim Aleksandra Vučića je spoj onog najgoreg – korupcije i neznanja.

Oni nijednu stvar nisu uradili kako valja za ovih sedam godina otkako žare i pale nesretnom Srbijom. Samo su dva razloga za to – prvi je kriminal i korupcija, odnosno punjenje svojih džepova i džepova svojih saboraca, što domaćih nacionalista, ratnih huškača i huligana, što spornih stranih firmi.

Drugi razlog je apsolutno neznanje, što i nije neko iznenađenje kad ako se uzme u obzir da nam zemlju vode političari sa kupljenim diplomama, ministri sa doktoratima koje su plagirali… I svi za to znamo i opet im, nažalost, ne možemo ništa.

Posledicu korupcije ogrezle u svaku poru srpskog društva, obračuna sa neistomišljenicima, medijske hajke na svakog ko drugačije misli, imali smo priliku da vidimo prethodnih dana kada se poznati genetičar dr Miodrag Stojković „javio iz inostranstva“ ukazujući kako je još pre dve i po godine Centar za matične ćelije u Kragujevcu trebalo da bude izgrađen, a ne samo da nije, već je gradilište zaraslo u korov.

Stojković je pokušao u ovoj zemlji normalno da živi i radi, da pomogne mnogima svojim znanjem, ali, kao i hiljade i hiljade drugih intelektualaca i mladih, nije uspeo, pa je sreću potražio van ovih granica. Dugo je i izdržao u Srbistanu, ako mene pitate… Kaže da je „gladan nauke i komunikacije sa ljudima koji ga neće popreko gledati jer navija za druge“. Sada će ga Harvard maziti i paziti, potpuno zasluženo.

I tek sad kad se digla fama u javnosti zbog njegovog odlaska, setili se iz Vlade Srbije da ga kontaktiraju, više da bi pokupili poene kod građana, a ne zato što su fanovi lika i dela dr Stojkovića. Iz Ministarstva prosvete mu pisali da bi ministar Šarčević hteo da razgovara s njim, a Stojković im šmekerski odgovorio da je imao telefon i dok je bio i u Srbiji.

Ovoj vlasti nije potrebna pismena elita, stručnjaci i naučnici, mladi širokih shvatanja. Ali da dr Stojković ili matematičar Stojan Radenović imaju botovsko znanje, umesto stručnog, imali bi sve privilegije od vlasti Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari