Skupo plaćeni nazovi nadzornici medija i prava 1Foto: Privatna arhiva

Pred milionskim auditorijumom vodi se rasprava u Narodnoj skupštini o ulozi REM-a, Regulatornog tela za elektronske medije, gde pare svih građana odlaze nepovratno u bunar gluposti.

Elem, REM dodeluje tzv. nacionalne televizijske frekvencije, kao narodno dobro, na osnovu predatih elaborata.

Međutim, znatan broj građana pisao je domaće zadatke, seminarske i diplomske referate, gde je jasno da onaj ko ne odgovori na zadatu temu ili projektni zadatak jednostavno nema prelaznu ocenu.

I sad kad je mnogima jasno da ni PINK ni HEPI nisu programski ostvarili svoj elaborat, ali su dobili dozvolu da još osam godina izrabljuju ovo nacionalno blago pitanje je ko je ovde lud ili glup.

Istraživanja merodavnih međunarodnih institucija, a što je potvrđeno i u Evropskom parlamentu, govore da je ovde vlast debelo zagospodarila najvažnijim medijima i da je Srbija pala čak za 12 mesta, na 91.mesto, u svetu po slobodi medija.

Takođe, i BIRODI (Biro za društvena istraživanja) potvrđuje da najvažniji meidji u Srbiji besramno i beskonačno navijaju za predsednika jedne partije, a koji je, uz to, i predsednik države.

Šta reći o prenosu na PINK-u mitinga Aleksandra Vučića u Pančevu, kad je zabranjena politička agitacija van izbornog procesa.

Potvrda tog bahatog odnosa je da se „Insajderu“, odnosno „Informeru“, dodeli pravo na emitovanje TV programa bez predatog elaborata.

Pri tome nije zgoreg podsetiti da „Informer“, u društvu sa „Srpskim telegrafom“ i „Alo“ prekrši oko hiljadu puta godišnje ustanovljeni Kodeks novinarstva.

Bestidno se plaćaju usluge članovima tog nazovi nezavisnog tela, koji ne radi svoj posao po zakonu i Ustavu.

To je kao kad bi se godinama skupo plaćali loši inženjeri koji ugrađuju krt beton, lekari koji ne leče, nastavnici koji pogrešno uče đake, šofere koji izazivaju sudare…

Da su tzv.narodni poslanici, oni većinski, pošteni odmah bi dali otkaz članovima ovog regulatornog tela, izuzev jedne članice koja ukazuje na sva nepočinstva i marifetluke u REM-u.

Sledstveno tome odmah bi bile oduzete nacionalne frekvencije PINKU i HEPIJU, jer je poznato da se kulturni, obrazovni i programi za decu ovde mere promilima, ali je zato obilje mržnje, kiča, laži…

Slično je i u najuvaženijoj pravnoj instanci, Ustavnom sudu, gde se, tobož, 15 visokostručnih i uvaženih pravnika brine o najvažnijem pravnom aktu države.

Dovoljno je podsetiti koliko predsednik države kao i premijerka krše Ustav, i to gotovo na dnevnom nivou.

A tu je i Zagorka Dolovac, sa enormnom platom koju nikako ne zaslužuje, dok Srbijom haraju nečuvene pljačke, ubistva, koruptivne afere sa učesnicima iz vrha vlasti…

I tu nije kraj, jer će ovi nosioci skupih a nezasluženih plata uživati kasnije privilegije da dobijaju i izuzetno visoke penzije.

A po Ustavu svi bi trebali da smo isti pred zakonom, ali su neki „jednakiji“ ili plaćeniji sa pravom da prave skupe greške, i da zato ne odgovaraju.

Autor je novinar iz Šapca

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari