Marinika Tepić: Suzana Vasiljević, desna ruka Vučićeva, upravlja medijima 1Printskrin RTS

„Jedini tajkunski mediji u Srbiji su Pink i Hepi, jer su njihovo vlasnici, Željko Mitrović i Predrag Ranković Peconi najbogatiji ljudi u Srbiji. A rame uz rame sa njima su Srđan Milovanoić i njegov brat Zvezdan. Njih je u multimiljardere pretvorila Srpska napredna stranka“, rekla je Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni , tokom rasprave o REM-u u Skupštini Srbije.

Ona je navela da nam se svima Mitrović smeje svojim avionima, kamionima, vilama sa Dedinja, iako redovno zaboravi da plati porez, a novac mu curi iz državne kase kao iz slavine, mada redovno širi mržnju.

Peconi, kako je rekla godinama je trovao građane Parovima, dok tamo nije silovana devojka. Sada nas, kako  kaže, „truje propagandom o ratu koji Rusija vodi protiv Ukrajine“.

„I RTS nam vode dva penzionera“, rekla je Tepić i dodala da zapravo Suzana Vasiljević, desna ruka Vučićeva, upravlja medijima.

Ona je navela da je izveštaj REM-a, kao i ceo REM lažan – kao i sve „što dolazi iz sistema Aleksandra Vučića i SNS“.

„Umesto da bude žila kucavica ove države i ovog društva za sve što se emituje u javnom prostoru, a naročito na onim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, umesto da bude glavna savest za sve što što ulazi u svaki dom, svih porodica u Srbiji, REM je zapravo još jedna ćelija povezanosti politike, korupcije, organizovanog kriminala i medija, i para Zekić-(Ivan)Radovanović, kao osovine toga. A postoji informacija da članovi obezbeđenja Olivere Zekić imaju kriminalnu prošlost, kao pripadnici kriminalnih grupa“, rekla je Tepić.

Šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni potom je navela da se u toj sprezi sa REM-om upravlja, dodeljuju TV frekvencije, a sve ostalo su samo tragične posledice po ovo društvo.

„Videli smo to 3. i 4. maja. Ali pošto građani ništa o ovome ne znaju, nemaju odakle da znaju, jer u izveštaju ne piše, a Zekić je nestala“, poručila je Tepić.

Govoreći ko je zapravo Olivera Zekić, Marinika Tepić je podsetila da je ona radila u „Borbi“ Stanka Subotića Caneta, kao glavna urednica, i to u vreme kada je on bio optužen za šverc cigarete. U to vreme je, kako je rekla , tamo radio i Ivan Radovanović , a zajedno su „mlatilo“ pare u firmi IPC čiji je suvlasnik bio Goran Vesić.

Kao poslednji skandal REM-a, Tepić je navela da dodelu dozvole za emitovanje TV programa Informeru, bez ikakvog elaborata, čiji je vlasnik „nakazni “ Dragan J. Vučićević.

„Eksluzivno imam saznanja i da je glavni finansijer ove nove Informer televizije, a ko bi dugi bio nego državna kompanija Telekom Srbija, pošto je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić već viđen kako obilazi prostorije te nazovi televizije na adresi Bulevar Peke Dapčevića. Dakle oni se više i ne kriju kako novac svih građana daju svojim medijskim tajkunima da građanima prete, proganjaju ih, huškaju, a Vučića predstavljaju kao jedini izbor“, navela je ona.

Milenko Jovanov, šef skupštinskih naprednjaka rekao je da je Orlić trebalo da odreaguje kada je Tepić govorila o „nakaznom“ Draganu J. Vučićeviću, jer bi i on mogao da navede neke nakaze „s druge strane“.

Jovanov je potom pokazao fotografiju Marinike Tepić i Novaka Filipovića.

„Kriminalac koji je priznao sudu, policiji, da ste od njega tražili da iz Pančeva iseli novinara Miću Milakova zato što je pisao o Vašem kriminalu dok ste bili na čelu Pokrajinskog sekretarijata za sport“, rekao je Jovanov.

On je podsetio da se Marinika protivi rijaliti programima , a sama je glasala i pozivala druge da glasaju za njenog nekadašnjeg šefa Nenada Čanka, kako bi pobedio u Velikom bratu .

Naprednjak Nebojša Bakarec, nije birao reči odgovarajući Mariniki Tepić, upitavši je nekoliko puta da li je to njen diler ili lider.

Pokazivao je fotografije sa njenim slikam sa, kako je on tvrdio, nekim osumnjičenim licima. A onda je čitao i izveštaje sa suđenja Dragana Đilasa i njegove bivš žene, čitajući i iskaze dece, uz blagi prekor predsedavajućeg Orlića.

Replicirajući Jovanovu Tepić je rekla da je ona iz Lige izašla kada je Čanak postao koalicioni partner, a onda je negodovala što je Bakarec čitao iskaze maloletne dece .

„Vi ste jedan monstrum, tužite me zbog toga što kaže, kao što i ja vas tužim svaki put, a vi cvilite pred sudom, pozovete se na imunitet i pobegnete. Pošto tvrdite da je učesnik rijalitija Veliki brat postao ubica nakon učešća, to znači da vi ovde tvrdite da postoji mogućnost da isto postane Vučić, jer je i on učestvovao u rijalitiju. Tako da ste vi vašeg predsednika unapred optužili da je moguće da je ubica. Zato tražim da se momentalno uputi na psihijatrijski pregled, a zajedno sa njim, možete i vi“, poručila je potpredsednica SSP.

Jovanov joj je odgovorio da nju interesuje samo frekfencija za N1 i Novu S, a što se tiče Vučića i rijalita, on u tome nije učestvovao .

„Učestvovao je Vučić u humanitarnoj emisiji, a sav novac uplaćivao je deci“, zaključio je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari