Sprečiti ukidanje moratorijuma na nuklearne elektrane

Ostavite komentar

  1. Institut za nuklearne nauke Vinča i Fakultet za fizičku hemiju ste zaboravili?

  2. Pozdrav is srodne struke, geologije, hidroelektrane su se pokazale kao strašno štetne po tok reka, živi svet u njima i naseobine koje od njih zavise, i kontinuirana izgradnja njih će oštetiti najvredniji resors koji naša država još uvek ima, vodu. Što se tiče nuklearne energije, nije baš tako crno belo kao što ste naveli, moderni toriujumski reaktori su najefikasniji način proizvodnje energije koji trenutno postoji na planeti i istovremeno ostavljaju najmanji otisak na prirodu oko nas. Davno su prošla vremena prljave nuklearne energije i uranijumskih reaktora koji moraju da se stalno održavaju u kritičnom stanju. Srbija je zbog moratorijuma na istraživanje nuklearne energije stagnirala u jednoj od oblasti koje su se najviše razvijale u poslednjih 50ak godina. Ne živimo više u svetu Černobila, Ko god bude čitao ovo, ne primajte se na ludarije, ne slušajte ni vlast ni članke na internetu, a ni mene, već vas pozivam da sami uzmete i da izučite, da pročitate kako funkcionišu moderni nuklearni reaktori, nivo sigurnosti (posebno zbog prelaska na torijum), čistoću energije koja se dobija. Činjenica je ovakva, svaka zelena elektrana, kog god tipa, šteti prirodi na neki način, ali neke to rade manje i efikasnije nego druge.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Šešelj i njihova Srbija 10

Šešelj i njihova Srbija

Ništa se u životu ne događa slučajno i na svetu ništa nije od juče. Još pre dve i po hiljade godina grčki filozof Sokrat je govorio o zloupotrebama demokratskih pravila pomoću kojih na vlast dolaze kriminalci, lopovi i prevaranti.

Naslovna strana

28. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.