Velika bruka za Kraljevčane

O devastiranju Spomen-parka streljanim u oktobru 1941.

Ostavite komentar

  1. Spomen Groblje uzasno izgleda. Bruka za gradsku upravu. Nista im nije sveto. Sram ih bilo. Neka pogledaju Sumarice u Kragujevac I Zejtinlik u Solunu gde je sve besprekorno.

  2. Malo je reći bruka i sramota. Za današnje Kraljevo, Spomen-groblje ne postoji.

  3. U Kraljevu vlada lobi Cetinjana koji su kao oslobodioci sa IV Crnogorskom dosli u Kraljevo 1944 .. tako da sve sto veze nema sa NOB om , teško da može proći

  4. Tako poraženi u ratu koji su sada na vlasti u Kraljevu cene žrtve ovog naroda.

  5. Ubedljivo najruzniji i najzapusteniji deo grada, sve oko pokojne autobuske stanice, i pokojne Fabrike…A Spomen park je posebna i jedna od najtuznijih priča. Užas i nebriga, totalno ruglo. Kraljevo je nažalost ostalo u 70 im godinama, i po izgledu i po razvijenosti. Mnogi gradovi slične veličine, Čačak, Kruševac itd, su daleko odmakli što se svega tiče. I da, i dalje nema Lidl

Ostavite komentar

Lični stavovi

Ujedinjeni molitveni zdrug: Manifestacija hrvatskog klerofašizma i(li) idiotizma!? 10

Ujedinjeni molitveni zdrug: Manifestacija hrvatskog klerofašizma i(li) idiotizma!?

Od studenog prošle godine, svake prve subote u mjesecu, u organizaciji različitih klerikalnih, ultra konzervativnih rimokatoličkih udruga, na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ali i diljem hrvatskih gradova, okupljaju se muškarci (i po koja žena) koji kleče i javno mole krunicu i pozivaju na ćudorednost, protive se predbračnom seksu i pravu na pobačaj, tražeći ujedno "obnovu muževnosti", tj. povratak autoriteta i dominantne uloge muža/muškarca u obitelji.

Naslovna strana

28. i 29. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.