Vladajuće dinastije i predizborna deca

Ostavite komentar

  1. Gospodibe uredniče Podrinskih, zna se da izlazak i opstanak Vašeg lista usko vezan za finansijsku podršku što grada Šapca što do drugih nepoznatih donacija. Vaša frustracija Republičkom Vladom ide dotle da Vam sve smeta, a ne kažete zašto u vašim novinama ne može da se pročita drukčije mišljenje osim uvreda na račun SNS, AV….. Ipak bi Vi trebalo da se preorjentišete na videp produkciju, naročito onu napravljenu skrivenom kamerom.

    1. Ops bato. Sad i botovi poceli da prete urednicima,i to pod punim imenom i prezimenom, da se ZNA. Da slucajno ne ostane ne primecena. Fuj. Doble amo stigli?

    2. Jasmina, kako te nije sramota. Ni jednu izrecenu cinjenicu iz teksta nisi negirala. Covek je napisao potpuno tacnu i po nase drustvo tuznu analizu koju ti ne sporis. Komentarises nesto sto nema veze sa tekstom, verovatno zbog toga sto imas krive noge, konjske zube i veliki nos.

    3. Zamislite, da se po Jasmininom savetu, postavi skrivena kamera u kabinet na andrićevom Vencu!

  2. Da vas podsetim jer vidim da ste neke stvari iz škole zaboravili. Postojeći sistem za koji smo se izborili i koga smo osveštali zove se FEUDALIZAM u kome je porodična, crkvena i državna organizacija jedna i jedinstvena. Ideologija/religija je crkveni nacionalizam a podanici se mole za svog dobrog gospodara i pružaju mu podršku na razne načine pa i putem izbora, voljno ili nevoljno. Versko-sektaških sukoba nema jer se zna koja je i čija je glavna vera. Strančarenja ima ali je u okviru sistema, nešto kao Zeleni i Plavi u Vizantiji koji su se sukobljavali u koloseumu-trkalištu što se danas zove stadion. Uzgred, Car je uvek bio Plavi ali je Zelene tolerisao dok ih nije eliminisao. Narod je UVEK bio uz Plave, barem većinski, i to je tako išlo 1000 godina do slavne propasti. Mi nećemo izdržatzi toliko ali ćemo izdržati tako. I takvi kakvi jesmo.

  3. Bravo, odličan članak i realna zapažanja, nažalost sumorna. Za Jasminu sendvič, zaslužila je.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Kosovo je nezavisno sa ili bez priznanja 10

Kosovo je nezavisno sa ili bez priznanja

Neverovatno je da aktuelna vlast već više od jedne decenije u našoj javnosti uspešno manipuliše tzv. "kosovskim pitanjem" stvarajući opšti utisak da statusno pitanje Kosova nije rešeno i da se i u Briselu dijalog svih ovih godina tobože vodio oko potrebe za "kompromisnim rešenjem" ma šta to značilo, jer od glavnog pregovarača Aleksandra Vučića nikada nismo dobili odgovor na pitanje šta to "kompromisno rešenje" zapravo podrazumeva. Ali uvek se naglašavalo kako "mi nikako i nikada nećemo dati Kosovo."

Naslovna strana

28. i 29. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.