Vučić u ratu sam sa sobom 1Foto: Luca Marziale / Danas

Osim što konstantno napada svoje neistomišljenike u Srbiji, predsednik Aleksandar Vučić napada i neistomišljenike u regionu.

I jedne i druge, naravno, neopravdano. Otkako je došao na vlast, videlo se da želi da se meša ne samo u apsolutno sva unutrašnja pitanja Srbije, već i u političke prilike u komšiluku. To mu je ostalo iz onih radikalskih dana kada je svog političkog oca Šešelja zdušno podržavao u prekrajanju granica i pravljenju tzv. velike Srbije (setite se reči ovog osuđenog ratnog zločinca „Karlobag, Ogulin, Karlovac i Virovitica“).

Sada bi Vučić da pravi „srpski svet“, a kada ga zbog toga kritikuju, ponaša se kao dete kome su ukrali lizalicu i s kim niko neće da se igra. Konstantno je u ratu, ali sam sa sobom. Toliko bi želeo da bude vođa u regionu, da on odlučuje umesto predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Predsedništva BiH…

Nakon što je Vučić pozivao sve Srbe sveta da istaknu srpske zastave 15. septembra, Milanović je rekao da bi bilo nezdravo da on poziva Hrvate u Srbiji ili Vojvodini da „mlataraju“ hrvatskim zastavama. I potpuno je u pravu. Ono što je Vučića u stvari pogodilo jeste to što je Milanović to izjavio sa zajedničke konferencije sa Đukanovićem.

Predsednik Srbije nije mogao da izdrži a da se ne javi „srpskom svetu“ direktno iz Turske, tvrdeći da Milanović i Đukanović njega mrze i da osećaju zavist na uspehe Srbije, čitaj: njegove uspehe.

Kaže Vučić: „Kada nemate svojih rezultata, onda morate da napadate druge“. Kojih rezultata? Srbija grca u korupciji i kriminalu, četvrtina stanovnika živi u riziku od siromaštva, sve institucije su ogoljene, mladi svakodnevno odlaze iz zemlje…

Nažalost, Vučić preko svojih tabloida i medija sa nacionalnom frekvencijom svakodnevno vrši propagandu nad većinskim stanovništvom, koje zbog nemogućnosti da čuje opoziciju i Vučićeve kritičare stvarno misli da je Srbija „ekonomski tigar“ i da nas region mrzi zbog Vučićevih uspeha.

Hrvatski ekonomista je pre nekoliko dana izračunao da bi Srbija mogla da sustigne Hrvatsku tek za dve decenije, oko 2040. godine. Toliko o „ekonomskom tigru“ i Vučićevim uspesima protekle decenije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Vučić u ratu sam sa sobom”

  1. Demokratija/demokracija je “ Schlagwort“ gospodjo Dikovic.
    Glasnogovornici su proizvod demokracije.
    Tisak neostavlja uvjek utisak

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.