Odgovor Bogarškog Danasu: Nije me Kostreš smenio, podneo sam ostavku 7. novembra 1foto: Printskrin RTV Jutjub,

Dana 23. novembra u političkoj rubrici na internet portalu dnevnog lista Danas objavljena je neistina da je jedan od prvih poteza novog predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša bila smena Branislava Bogaroškog sa mesta šefa poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine.

Naredna neistina koju novinar/novinarka Danas saznaje od „izvora iz Lige“ jeste to da je u pitanju korak ka distanciranju od Srpske napredne stranke sa kojom je LSV u koaliciji u Novom Sadu i tome slično.

Najpre, ja nisam smenjen nego sam 7. novembra podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine i o tome obavestio Predsedništvo svoje stranke i Skupštinu AP Vojvodine, dakle skoro dve nedelje pre Kongresa i izbora Bojana Kostreša za predsednika LSV.

Ovaj podatak se vrlo lako može proveriti, a mogu ga i sam dokazati.

I kao što ova tvrdnja nije tačna, tako nisu istiniti ni ostali navodi u tekstu koji se tiču mene. Iskreno, od Danasa nisam očekivao ovakav pristup i objavljivanje neproverenih informacija iz anonimnih izvora i to bez ikakvog poziva i provere sa mnom, ne samo zato što se to kosi sa Kodeksom novinara Srbije, nego i zato što sam godinama unazad novinarima uvek bio dostupan za komentar.

Branislav Bogaroški, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine

Odgovor Bogarškog Danasu: Nije me Kostreš smenio, podneo sam ostavku 7. novembra 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.