Dejan Bulatović, sumnja veća od nade 1Foto: Canva

Kada neko iz vrha stranke napusti stranku, promeni mišljenje, razočara se ili pridruži nekoj drugoj stranci, ne treba odmah upadati u paranoju i proglasiti ga bez čvrstih dokaza režimskom krticom, ucenjenim ili kupljenim čovekom, projektom Službe i slično.

Nažalost, u slučaju gospodina Dejana Bulatovića (bivšeg potpredsednika Đilasove stranke) sumnje su mi veće od nade, da parafraziram dobrog Dobricu Ćosića.

Imam prvenstveno u vidu reči jednog dobro informisanog čoveka Slobodana Georgieva da je dotični na gotovo istovetan način napustio Pokret slobodnih građana Saše Jankovića pred izbore 2017. god. kada se mislilo da je to najozbiljnija opoziciona formacija sa najvećim izgledima za uspeh.

Drugo, nije moguće da nije svestan ko izvlači najveću korist iz ovakvih nastupa i ko će im se najviše radovati. U startu prodaje priču kako neće reći ništa loše o lideru stranke svom milom prijatelju. Zar je toliko naivan da je očekivao da stranka neće reagovati nekim oštrijim saopštenjem na njegove prozivke a to će mu svakako biti izgovor za dalje blaćenje stranke i dojučerašnjih partijskih drugova.

Čak je na jednom portalu (Slavija info) pripretio da će ako bude isprovociran otvoriti Pandorinu kutiju. Podrazumeva se punu velikih zala pored kojih je dosad mirno spavao.

„Ne pljuj u tanjir iz kojeg si jeo“ – veli narodna poslovica.

Ako neko misli da brod u kojem se nalazi ne ide u dobrom pravcu, častan izlaz je da ga napusti u tišini a ne da pokušava da ga potopi zajedno sa posadom.

Čovek glup sigurno nije ali nemam utisak da je toliko harizmatičan da će postati magnet za članstvo i glasače SSP-a kao i za restlove drugih opozicionih stranaka kako bi u dogledno vreme stvorio moćnu opozicionu organizaciju jaču od svih o čemu govori na gostovanjima na više televizija.

Pogotovo ako se ima u vidu koliko je dosad bio integrativan i pouzdan partner. Pre će biti da će se utopiti u onom mnoštvu pretežno rusofilskih ali i drugačijih stranaka nastalih odvajanjem od matičnih jer u ovoj zemlji ima mnogo Iznoguda.

Ako se njegova optimistička očekivanja ipak ostvare, pa uspe da stvori najjaču opozicionu formaciju, ja ću u maniru onog Draškovićevog seljaka glasati za njega čak i pre nego što osvoji vlast.

Autor je penzioner

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.