Za sve netačne navode oni koji su ih izrekli će snositi pravne posledice.

Što se tiče navoda o novom rukovodstvu moramo Vas obavestiti da, niti je održana Skupština Zelene stranke, niti je izabrano novo rukovodstvo. Skupština Zelene stranke broji trenutno preko 120 delegata i biće održana vrlo skoro, a okupljanje pet članova stranke iz raspuštenih odbora (sa svojim drugarima) i uz prisustvo predstavnika druge zainteresovane stranke kako bi se dala slika masovnosti, i laiku je jasno – ne predstavlja Skupštinu Zelene stranke.

Predsednik Zelene stranke i dalje jeste mr Goran Čabradi, što veoma lako možete proveriti u Registru političkih stranaka. Zelena stranka najnormalnije funkcioniše, organi stranke rade svoj posao, konstantno smo na terenu i dajemo sve od sebe da ispunimo predizborna obećanja i naš program, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštavana. Nekoliko isključenih članova iz raspuštenih odbora neće bitnije uticati na naš dalji angažman i naše ambicije da promovišemo zelene politike u Srbiji. Vaš novinar, da je hteo, veoma lako je mogao sve ove činjenice da proveri, a ne da prihvata zdravo za gotovo informacije od naših bivših stranačkih kolega, a pogotovo njihovo lažno predstavljanje da prihvati kao neospornu činjenicu.

Ovde je stvar vrlo jasna. Zelena stranka je napravila ogroman uspeh na prethodnim izborima i to nekome počinje da smeta. Na njihovu žalost, i njihovih marioneta, a naših bivših stranačkih kolega, mi se nećemo time zadovoljiti. Zelena stranka je odlučna u nameri da na političkoj mapi Srbije uspostavi jednu originalnu zelenu politiku, koja neće biti pod patronatom velikih partija, i koja neće dozvoljavati da se cela zelena ideja proda za jedan ili dva poslanička mandata. Zelene ideje su velike i one predstavljaju i ideje ekologije, ali i ideje ljudskih prava Ii sloboda, ideje nenasilja, zapravo to su ideje jednog boljeg i pravednijeg društva kakvo verujemo Srbija zaslužuje da bude.

Pravo je nekih naših bivših kolega da to ne razumeju. Iz ličnog ubeđenja ili za korist drugog – to je već njihov izbor. Ono što moraju da razumeju je da je politika spletkarenja, intriga i preračunavanja lične koristi – politika kojoj nema mesta u Zelenoj stranci. Takođe, vrlo skoro će razumeti da se za iznošenje laži i lažno predstavljanje, kao i svesno zbunjivanje građana Srbije moraju snositi pravne posledice.“