Direktorka škole Trajko Stamenković demantuje da je bilo protesta roditelja 1Foto: wikipedia

Direktorka OŠ  „Trajko Stamenković“ Sunčica Ilić reagovala je na tekst „Protest roditelja dece sa posebnim potrebama ispred Osnovne škole Trajko Stamenković u Leskovcu“. Demanti prenosimo u celosti.

„Dana 1.9.2022.godine nije bilo protesta roditelja i učenika OŠ“ Trajko Stamenković“. Nastava se za učenike petog razreda, kao i za sve ostale učenike, realizovala  redovno , bez ikakvih problema. OŠ“ Trajko Stamenković“ ima 87 učenika petog razreda od kojih se samo 1 učenik obrazuje po IOP-u 2, odnosno samo jedno dete je sa smetnjama u razvoju. Praksa formiranja odeljenja kombinovanjem učenika četira odeljenja 4.razreda, od kojih je jedno izdvojeno odeljenje u G.Stopanju , ustanovljenja je od generacije rođene  2002.godine, a u školskoj 2022/23.godini  u peti razred je krenula generacija rođena 2011. godine, čiji su roditelji već upoznati sa tim kako i na koji način se formiraju odeljenja petog razreda. Dakle, deset godina se na ovaj način formiraju odeljenja.

Ostavljanje odeljenja u matičnoj školi u istom sastavu, a podela ili izdvajanje samo odeljenja učenika iz G.Stopanja bi bila diskriminacija tih učenika. Odeljenja se na ovaj način formiraju po preporuci Ministarstva prosvete i u skladu sa pedagoškim i psihološkim kriterijumima.

Dana 1.9.2022.godine u školu je došlo nekoliko roditelja učenika petog razreda koji su zahtevali od pedagoga škole da sami izvrše izbor odeljenjskog starešine , izaberu odeljenje  ili da odeljenja ostanu u istom sastavu.

U skladu sa profesionalnim i objektivnim novinarstvom trebali ste da kontaktirate  školu pre objavljivanja teksta , a ne da tendenciozno,  bez činjenica objavljujete neistine.

Ja vam kao i do sada uvek stojim na raspolaganju za bilo koju informaciju o školi i želim vam puno uspeha u vašem radu“, napisla je direktorka Sunčica Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.