Već juče ujutru na sajtu Informera izašao je citirani tekst, praćen kolumnom pomenutog Ivana Radovanovića koju prenosimo u celini, jer verujemo da čitaoci Danasa nisu nikada videli takvo bogatstvo reči.

Tekst Radovanovića, ipak, zabranjen je za mlađe od 18 godina. evo ga:

##########

„Danas ste dostigli vrhunac. Pored reakcije Olivere Zekić na tekst Slaviše Lekića, objavili ste reakciju imaginarne Olivere Zvekić Zvečke, „slobodne umetnice“, koja radi noću u SUR SREM, i poštuje „sve mušterije, pa i intelektualce“.

I nije za gađenje tu stupidni sadržaj, niti razmere vaše imaginacije i duhovitosti koje se završavaju na nivou „kurac, pička, govno, sisa“, i pokušaju da nekoga, kao šaljivo, nazovete kurvom.

Jok. Nisko, odvratno, za svaki prezir, je ta količina truda koju ste uložili da probate da smislite nešto čime ćete da uvredite, a da izbegnete odgovornost.

Jedan se plaši šamara, drugi tužbe, pa ste odlučili da je najbolje da sednete u auto, zamažete tablice, pljunete, kroz prozor, nekoga na pešačkom, pa date gas i pobegnete.

Vi ste od onih kojima je omiljena igra – zuce. Stanete iza leđa (u ovom slučaju žene), zavalite je i onda dignete dva prsta i vičete: Zuuuuuu: Nisam ja.

Da se pošteno pobijete, pa i sa ženom, ne smete. Da pogledate u oči i kažete šta imate, frka vam je.

I zato, svima vama, Lekiću, Draži i ostalima koji ste poslednjih nedelja izigravali mangupe i smišljali načine na koji ćete, bez posledica, da kažete Oliveri da je ovo ili ono, pa i kurva, mogu da kažem samo jedno.

Da ste poslednje pičketine i sise, kretenčine i budale, a nadasve kukavice.

Pa, izvolite, tužite vi mene. Ako i to smete.

Eto.

Uz ozbiljno gađenje,

Ivan Radovanović

######################

Nešto kasnije se povodom iste humoreske oglasio i takozvani marketinški stručnjak Nebojša Krstić, zvani Krle, na svom Tviteru:

„Umesto da odgovori Oliveri Zekić, list Danas, u stilu ‘Vojka i Savla’, objavljuje pismo izmišljene ličnosti ‘Olivere Zvekić’. Nisu u pravu oni koji dvojac Draža Petrović i Slaviša Lekić porede sa Žikom Minovićem i Hadži Strujom. Naime, Žika i Struja su za njih bili gospoda.“

Ko je zapravo autor ove fenomenalne humoreske iz jučerašnjeg Danasa, možete pročitati u okviru.

U svakom slučaju, zahvaljujemo se svima koji su svojom voljom, pod punom svešću, bez da ih je neko naterao, učestvovali u ovom Danasovom performansu. Bilo nam je zadovoljstvo.

Uredništvo

EKSKLUZIVNO Otkrivamo ko je autor humoreske „Ja sam Olivera, ali ne ta“

Zvečka bez JMBG

U bife SREM svraćam kad god postoji neki razlog. Ako nema razloga, svratim tek onako. Tamo sam, jednom, upoznao jednu Oliveru. Zvali smo je Zvečka. U pomenutom lokalu nije uobičajeno pitati kako se ko preziva i koji mu je – JMBG.

Ne znam gde je REM i kako je tamo. SREM se u sredu ujutru valjao od smeha kad su stigle novine s mojom pričicom o našoj Oliveri.

Nikad nisam video Oliveru koja se preziva slično kao Zvečka. Do pre neki dan nisam ni čuo za nju, pa nijedna pričica iz bifea SREM ne može da se odnosi na nju.

Čitaoci Danasa i bez ovog objašnjenja znaju o čemu se radi. Onima iz drugog vica neće pomoći nikakva objašnjenja.

Mihal Ramač, redovni gost