Foto: FreeImages / Cierpki

U Vašem listu Danas od 25. 2. 2019. g., na strani 13, objavljen je članak „Branite na sudu a ne po novinama“, opet preplavljen najgrubljim mogućim lažima u vezi s mojom ličnošću, jer u njemu novinarka Jelena Diković, koju nikad nisam u životu sreo, niti u bilo kojem obliku komunikacije reč progovorio piše:

„Dok sam pisala o tome kako Vas je episkop bački Irinej tužio za povredu ugleda i časti zbog Vašeg ličnog stava objavljenog u Danasu 1. novembra 2017. godine pod nazivom „Filistar, hulja i budala“, bezbroj puta ste me i Vi i Vaša sekretarica zvali, slušala sam Vaše jadikovanje, tražili mi da ne skraćujem Vaše izjave, po nekoliko puta ste zahtevali da mi diktirate, te me držali po 20 minuta na telefonskoj vezi.“

Neistina do neistine, podmetanje do podmetanja, izmišljotina do izmišljotine, s obzirom da ni jedna jedina reč sve tamo do običnog zareza nije istina pošto, kao što rekoh, nikada nisam čuo za ovu novinarku, niti s njom reč prozborio ni telefonski, niti neposredno, pa stojim ispod ove Tajne šta je uzrok, izvor i causa ovakve laži?

Takođe, i moja sekretarica je isključivo komunicirala samo sa Vašim zamenikom, gospodinom Aleksandrom Roknićem, korektno, uljudno, gospodski do otmenosti i tu nije bilo nikakvog razloga za moja ponašanja i ponašanja sekretarice o kojima lažonosno govori ova novinarka. I naslov je njenog reagovanja u njenom tekstu zlonameran „Branite na sudu a ne po novinama“, jer ni u Sudu ni po novinara ne branim krivično delo ili krivična dela, nego isključivo ukoliko sam u dokaznoj mogućnosti osporavam vrednost, validnost, značaj i plauzabilnost dokaza koje je prezentirao javni tužilac.

Doveden sam u iznudicu da ovo demantujem, mada na očibodeće laži, koje karakteriše ponašanje po stočnim pijacama, ne odgovaram.

Na ovaj način ne želim ovu novinarku da povredim, uvredim ili omalovažim, ali napisati laž o bilo kakvom našem telefonskom razgovoru, mome diktiranju, moljakanju, jadikovanju predstavlja apsolutnu neistinu.

Autor je advokat

Povezani tekstovi