ilustracija Foto: pixabay / jackmac34

Više puta se u novinama, i vašim, pojavila informacija da je za Nišvil od strane Ministarstva kulture i informisanja izdvojeno samo dva miliona dinara. To nije tačna informacija.

Zapravo, od ovog ministarstva za Nišvil je izdvojeno preko 5,5 miliona dinara, dva miliona po konkursu iz sektora za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije, ali iz sektora za međunarodne odnose još 1.100.000 dinara preko Konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti kulture i umetnosti koji su podržani kroz međunarodne fondove u 2019. godini (za projekat DŽez i interkulturalizam) i još 2.400.000 kroz diskreciono davanje iz istog sektora. Takođe, dobili su i 120.000 dinara na Konkursu za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti u 2019. godini za učešće na Kaunas jazz festivalu u Litvaniji.

Dakle, u vašoj rubrici „O čemu se ćuti u Nišu“ istina je da se ćuti ili skriva da je od Ministarstva kulture i informisanja festival dobio više nego duplo više od onoga što prikazuje: preko 5,5 miliona, a ne samo dva.

S poštovanjem.

Povezani tekstovi