Novinarka Danasa najavila tužbu protiv Đorđevića 1Zorica Miladinović Foto: Laf,

Uprkos potpunoj konsterniranosti sadržajem “demantija”, zarad javnog interesa i čitalaca Danasa, kategorički demantujem tvrdnje da sam navodno “lažirala njegovu izjavu” za tekst u Danasu, i to tako što sam “nabavila telefon i karticu, lažno upisala na kupljenom telefonu ime Dejan Đorđević i zatim se sa tog telefona, čije je broj zatamnjen, dopisivala sa drugim svojim telefonom, kako bi podmetnula uredništvu lista da sam kontaktirala lice o kome pišem“.

Demantujem i da „nisam dala priliku stranama” u kupovini Megatrenda da za javnost daju izjave o izvršenoj transakciji, jer sam uradila upravo suprotno – Đorđevića, koji je predstavljen kao zastupnik kupca Megatrenda, zvala sam za izjavu o tom poslu, kao i nekim drugim “poslovima”, vezanim za njegovo ime.

Demantujem, naravno, i da sam “blogerka”, jer nemam blog i ne bavim se tom vrstom javne delatnosti.

Ne ulazeći, ovoga puta, u sve češće kontroverze koje se vezuju uz Đorđevićevo ime u javnosti, ograničiću se samo na one koje je izneo u vezi sa tekstom u Danasu i sa mnom lično.

U tom smislu, javno obaveštavam Đorđevića da se više neću baviti demantijima njegovih “demantija” već ću protiv njega podneti tužbu, kako bi imao prilike da teške neistine koje je izneo dokaže na sudu. Nisam pristalica sudskih postupaka – tokom bavljenja ovom profesijom kao akter ni u jednom nisam učestvovala, ali postoje “crvene linije” ispod kojih se ne može.

Zarad javnosti, ponavljam da sam Đorđevića sa službenog broja Danasa zvala u petak 29. novembra po podne i da je on odgovorio da je “na sastanku” i da će se “javiti kasnije”, potpisujući se sa “dr Đorđević”, a da tada nije znao ko ga zove, jer nije imao moju identifikaciju.

Broj njegovog telefona sam dobila od rukovodstva Konzervativne reformističke stranke čiji je on formalni predsednik.

Kada se posle skoro dva časa nije javio, postavila sam mu sms-om, to veče i sutradan ujutru, ukupno sedam pitanja, od kojih je odgovorio na šest. Njegovi odgovori su doslovce navedeni u tekstu koji je objavljen u našem dnevnom listu, kao što su, uostalom, doslovce navedena i pitanja. Jedino pitanje na koje nije odgovorio je: “da li je obavljeno prebacivanje novca za kupovinu Megatrendu i ukoliko nije- kada će”.

Kako su neki Đorđevićevi odgovori bili “nesvakidašnji”, skoro “žibopisni”, jedno od mojih pitanja bilo je “da li ozbiljan u svojim odgovorima (da će profesori raditi bez novca, da stranačke sekretarice treba da rade za ideale, da je smenio članove skupštine dekretom…), jer mi imamo nameru da ih objavimo”. On je na to odgovorio: “Ja uvek govorim istinu i samo istinu. Ja sam ozbiljan i poslovan čovek”.

I to će, između ostalog, imati priliku da dokaže na sudu.

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.