PSG: Očekivali smo da Jelenić brani instituciju koju predstavlja 1Foto: PSG

„Viktor Jelenić, umesto da se izvini građanima Srbije, zbog brojnih malverzacija i nesposobnosti koje su u milionskim iznosima oštetili budžet, u ime svojih kolega, ministra omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića i nekadašnjeg direktora preduzeća za organizaciju Prvenstva Evrope u vaterpolu, a sadašnjeg pomoćnika ministra Darka Udovičića, on drži predavanja o svojim medaljama“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Pokret slobodnih građana upozorio je predsednika VSS Viktora Jelenića da je obavezi da iznese u javnost „istinu o uništenom bazenu“ sa Evropskog prvenstva u Areni u Beogradu, jer je, kako objašnjava taj pokret, VSS osnivač preduzeća koje je organizovalo EP na osnovu čega se stekao pravni osnov da država, preko Direkcije za imovinu, uloži novac u taj bazen.

„Navedite odgovorna lica, od istih se ogradite i podnesete prijavu u vezi sa uništenim bazenom koji su gradjani skupo platili“, navodi se u saopštenju PSG u kojem se traži da Jelenić objasni gradjanima Vrnjačke Banje zašto bazen u tom gradu nikada nije instaliran i da od nadležnih u lokalnoj zajednici zatraži odgovornost.

Taj pokret je pozvao Jelenića da prouči Zakon o sportu kako ne bi dozvolio da „njegove inicijative doprinesu kršenju zakona“ i istakao da je prihvatanjem funkcije predsednika VSS preuzeo obaveze i dužnosti svojih prethodnika na toj funkciji.

„Proučite Uredbu o nacionalnim nagradama i priznanjima, jer ista u određenim članovima predviđa i daje mogućnost sankcionisanja nosilaca nacionalnih priznanja u slučajevima kada se isti krivično osude“, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić ocenio je u subotu da saopštenje PSG u kojem je taj pokret naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić samovoljno dodelio novac VSS, da se meša u poslove za koje nije nadležan, da je dodelom sredstava iz budžeta vaterpolo klubovima prekršen Zakon o sportu, kao i da je Jelenić član SNS, sadrži neistine i dezinformacije i poručio da nikada nije bio član nijedne partije.