Foto: FreeImages / Cierpki

Sastanka sa Bajdenom nije bilo!

Naime, avgusta 2003. godine, delegacija Grada Beograda koju sam kao predsednica Skupštine grada Beograda predvodila i u kojoj su bili Željko Ožegović, predsednik opštine N. Beograd, Petar Moravac, predsednik opštine Zvezdara, i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, boravila je u SAD u sklopu International Visitor Lidership programa u organizaciji Stejt departmenta.

Imali smo mnogobrojne sastanke i susrete na kojima je cela delegacija uvek bila prisutna, a po potrebi i naš tadašnji ambasador u SAD, Ivan Vujačić. Borka Stefanovića, tada tek pristiglog, mladog nameštenika u ambasadi u Vašingtonu, za sve vreme boravka nismo ni videli.

Ni Bajdena nismo ni videli ni čuli. Sastanak je bio sa njegovim savetnikom i šefom kabineta Michail Haltzelom. Borko Stefanović ni na jednom, pa ni na ovom sastanku nije bio prisutan. To je bar lako dokazati.

S obzirom na nerazumno, neistinito, netačno, maliciozno i politički štetno informisanje javnosti iz samo Stefanoviću poznatih razloga, prinuđena sam da podnesem tužbu za klevetu, što činim prvi put u životu.

Sav iznos koji ću izvesno dobiti po presudi, uplatiću najboljem polazniku Diplomatske akademije pri MSP Srbije tekuće godine, uz želju da ne krene diplomatskim stopama Borka Stefanovića.

S poštovanjem.