SNS se krije iza Gordane Čomić 1Foto: Dveri

Dokle će vladajuća „SNS elita“, zajedno sa SPS-om i SPAS-om (Šapićem) obmanjivati javnost da Zakon o istopolnim zajednicama nisu prethodno podržali i unapred dogovorili sa Gordanom Čomić, koja je u Vladu dovedena da bude paravan za licemernu i veoma lukavu politiku koju vodi Aleksandar Vučić?

Zašto se usvajanje Zakona o istopolnim zajednicama sprovodi na jedan agresivan način bez uvažavanja mišljenja druge strane?

Zašto Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog predlaže zakone koji su u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije?

Zašto su nameštena istraživanja da su građani za istopolne zajednice, odnosno zašto građane o tome ne pitate na referendumu?

Zašto predsednik SNS-a ne izađe i javno kaže svojim članovima i biračima da Zakon o istopolnim zajednicama predlaže on a ne Gordana Čomić!

I da će narodni poslanici SNS izglasati ovaj zakon na zvonce!?

I da će posle toga reći da je to uradio bivši režim, tj. ministar koji je kadar bivše vlasti!

Najvišim funkcionerima sadašnje vlasti i narodnim poslanicima SNS-a, SPS-a, SPAS-a i ostalima koji se zalažu za usvajanje ovog zakona poručujemo: mi se protivimo usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama, uz koji želite da progurate i usvojite i Zakon o rodnoj ravnopravnosti i Zakon o izmenama i dopunama zakona o zabrani diskriminaciji, zato što većinska Srbija želi da ima tradicionalnu, prirodnu porodicu, da neguje svoje tradicionalne porodične i verske vrednosti i da svoju decu vaspitava u tom duhu.

Ko smo mi?

Mi smo građani ove zemlje koji po Ustavu Republike Srbije imaju pravo na slobodu misli i govora, kao i slobodu izbora i koji traže da ne budu vređani, diskriminisani, progonjeni i degradirani zato što ne misle kao jedna mala grupa ideologa promocije homoseksualizma koja želi više prava nego drugi ljudi u Srbiji.

Pogledajte koliko prostora LGBT osobe imaju u medijima i biće vam jasno.

Dajte toliko prostora i za prirodnu porodicu i njeno promovisanje. Glas običnog čoveka koji ima na stotine problema izazvanih pandemijom i mnogo više kriminalom i korupcijom u vrhu SNS vlasti nigde se ne čuje.

Stav Srpske pravoslavne crkve, istovetan učenju i drugih tradicionalnih verskih zajednica u Srbiji: rimokatoličke, jevrejske i islamske, stav je većine građana ove zemlje koji vlast mora da poštuje.

Ne možete to ignorisati. To je demokratija.

Problem koji LGBT populacija ima oko nasleđivanja imovine svog partnera istog pola, posećivanje partnera u bolnici i zatvoru može da se reši postojećim zakonima. Ali oni to ne žele. Žele da svoj stav nametnu većini ovog naroda koji nije za takav oblik zajednice, braka i porodice. Žele da uđu u čitav pravni sistem, obrazovanje, nauku. Žele da to promovišu i nameću bezobzirno i neprimereno i deci u vrtićima i deci u školama.

Njihova ljudska prava nisu ugrožena. Oni slobodno mogu da budu LGBT osobe. Zato s pravom postavljam pitanja: ko koga ovde diskriminiše?

Da podsetim građane: većinu u Parlamentu ima SNS. Zašto se SNS krije iza Gordane Čomić kada zapravo oni predlažu Zakon o istopolnim zajednicama?

Autorka je članica Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predsednica Dveri Beograda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.