Specijalizovani analitičar Pinka i Informera 1

Citiranje njihovih skupštinskih izlaganja nažalost nije za novine, bar ne ove, ali se baš iz tih izlaganja vidi šta je sve prosečan politički učesnik spreman da prođe i čemu sve da se izloži da bi stekao funkciju. Ako želiš politički uspeh u Srbiji, nikada nemoj biti umereno prost, umereno agresivan i umereno neobrazovan. U tim kvalitetima se zahteva ekstremizam.

To je razumeo i građanin Klanšček, čovek kome svaki opozicioni političar može da pozavidi na medijskom prostoru. S tim da je njegovo političko delovanje veoma interesantno, s obzirom da je usmereno na smenu Saše Radulovića sa funkcije lidera pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović. U tom smislu, Klanšček je veoma lepo objasnio da pokret Dosta je bilo – Saša Radulović predstavljaju grupe građana koje su samostalno izašle na izbore pod imenom Saše Radulovića i ostvarile dobar rezultat. Ali Saša Radulović smatra da je baš on Saša Radulović i zato mora biti smenjen sa mesta Saše Radulovića. Veoma interesantna teorija, ali ne i neuobičajena za ove prostore.

Građanin Klanšček smatra da Saša Radulović nije mogao da ga isključi iz Pokreta, odnosno grupe građana koja je u izbornom procesu učestvovala pod njegovim imenom. I nije ga isključio jer je Klanšček sam napustio Pokret, obavestivši o svojoj nameri ceo vračarski odbor, putem imejla. Sada je Klanšček uvređen što mu Saša Radulović nije dozvolio da koristi njegovo ime u izbornom procesu, dovede birače Vračara u zabludu i poput odbornika LDP-a, Levice Srbije, DSS-a i Dveri, dobije neku opštinsku funkciju od SNS-a. Strašno, strašno.

Građanin Klanšček je svakako mogao da izađe na izbore sa listama različitih naziva. Na primer, Grupa građana „Branislav Klanšček – za ružičastiji Vračar“ ili Grupa građana „Vladimir Kljajić, za direktora Božidarca bez iskustva“.

Bogatstvo srpskog jezika pruža neograničene mogućnosti. Klanšček jedino nije mogao koristiti ime Saše Radulovića i ime Dosta je bilo, ali ne zato što je Radulović Luj XIV već zato što je konačnim rešenjem izborne komisije Klanščekova lista pod tim imenom odbačena. Zakon nažalost ne poznaje mogućnost da se postane Saša Radulović umesto Saše Radulovića.

Isto kao što na listi pokreta Dosta je bilo nema ni šurnjaja ni snaja, kako to stalno ističu pojedini politički menadžeri, specijalizovani za transfere u poslednjem danu prelaznog roka, tako ni među članovima, a kamoli zastupnicima liste Dosta je bilo nema Branislava Klanščeka. Iako nije dobio pripravničko mesto direktora Božidarca, ipak je od jedne zajedničke fotografije sa Sašom Radulovićem profitirao. Postao je lokalni „analitičar“, specijalizovan za informativni program Pinka i Informera. A detalje transfera znaju samo on i menadžer.

Lično mi nije blizak Luj XIV. Nekako više poštujem Monteskjea. On u „Duhu zakona“ najbolje definiše suštinu koncepta koji nas okružuje. Kad divljaci iz Luizijane ushtednu voća, kaže Monteskje, oni odseku stablo i uzberu plodove. A kada se neko lažno predstavlja kao ovlašćeni zastupnik a to nije, onda se primenjuje zakon, i to krivični.

I za kraj, da se poslužnim Klanščekovom terminologijom, koji stalno ističe da je protivnik Vučića. I ja sam protivnik Saše Radulovića, ali se samo borim za vrednosti SNS-a koje promoviše njihov program. I zato predlažem smenu Aleksandra Vučića sa mesta predsednika SNS-a. Pozovite me na N1 da objasnim zašto Vučić mora biti smenjen sa mesta predsednika stranke.

Autor je zastupnik GG Dosta je bilo – Saša Radulović i šef odborničke grupe Dosta je bilo u SO Vračar