Foto: Freeimages/cierpki

Nakon nekoliko dana smo, pak, dobili informaciju da je u pitanju „greška“. Pre nekoliko dana smo redakciji uputili i pisani odgovor na tekst. Jučerašnje saopštenje redakcije „Danasa“ da smo navodno reagovali na upotrebu imenice „premijer“ u muškom rodu ne stoji. Naša jedina namera je bila da stupimo u kontakt sa autorom teksta, koji je naveo sledeće:

„Ipak, teško mi je da zamislim srpsku premijerku (ili predsednika države) kako poziva neke od nas vodećih (i dokazanih) preduzetnika i biznismena za energetiku, obojenu metalurgiju, auto-industriju, rudarstvo, poljoprivredu, IT industriju… da osmislimo strategiju razvoja i modele privlačenja stranih investitora (inače, naših poslovnih partnera) u pojedine privredne grane.“

Na taj način smo želeli da još jedanput apelujemo na sve privrednike, organizacije ili pojedince koji imaju ideje i predloge za unapređenje života građana u Srbiji, da nam se jave i da zajedno radimo na postizanju zajedničkog cilja. Vlada Srbije uvek je apsolutno spremna da sasluša drugačija mišljenja i uključi nezavisne stručnjake, privrednike i ostale kompetentne subjekte u izradu predloga zakona, akata i ostalih propisa koji mogu doprineti stvaranju konkurentnije privrede i bolje poslovne klime. To je stav pri kojem će ova vlada uvek stajati i naša vrata će uvek biti otvorena za sve.

Povezani tekstovi