Zašto je arhiviran predmet „Savamala“?

Odgovor zaštitnika građana na tekst Saše Jankovića "Novi ombudsman se idealno uklapa u institucionalno ništavilo" (Danas, 17. maj)

Ostavite komentar

 1. Kao što rekoh, ovaj čovek niti zna svoj posao, niti će ga naučiti. Pominje arhiviranje predmeta „Sava mala“, ali ništa ne reče o objektu na Kopaoniku! Da podsetim, za taj objekat je utvrđeno da je bespravno podignut- isto kao i objekti u „Sava mala“. Razlika je samo u tome što u jednom slučaju „rade“ kompleti idioti, a na drugom slučaju im je zabranjeno da rade(ruše)!Ali, kakve to veze ima sa radom Pašalića? Evo kakve: Pašaliću,počni najzad da radiš svoj posao! Reci nešto i o Kopaoniku! Ta naša planina je još uvek u Srbiji, pa je kao deo srpske teritorije još uvek deo tvoje nadležnosti! „

  1. A stvarno, zašto niko ne objasni brzinsko arhiviranje Savamale? Onoliki protesti i pažnja javnosti i odjednom… tišina…Ispada da je v.d. M. Janković jedva čekao da se dočepa funkcije pa da arhivira taj predmet.. Koje vlasti se plašio Miloš Janković? Šta je time hteo postići? Savamala nije bezazlen slučaj da bi se tek tako brzinski arhivirao a da javnost još povrh toga sve do dolaska novog ombudsmana nije bila upoznata…. Gospodine M. Jankoviću, o čemu se radi u vašoj priči???

   1. Da sam novinar Danasa, ne biste silazili sa naslovne strane, cekamo resenje Poverenika, pa ce biti veselo za nas, a za Vas ce se dokazati da ste lazov i da ste krsili zakon. Posle se igra nastavlja, ali je gubite, budite sigurni. Predugo ste leteli bez ikakvih zasluga, vreme je za slobodan pad.

   2. Godinama tj je islo dobro, izvlacio, provlacio, vreme je da polozis racune. Cekamo Poverenika, pa da vidimo…..

 2. Sefe, jel se secate sastanka kada ste rekli da znate sve o slucaju Savamala, da je prenaduvan i da tu eventualno ima mesta za prekrsajnu odgovornost. Ako ste snimali, pustite snimak. Beskrupulozno govorite neistinu, krsite zakon i budite sigurni sve sto zasluzujete na kraju cete dobiti.

  1. A sta drugo da radi, kada MUP nije postupio po preporuci. Nije obavezujuca, tzv. Zastitnice. Urgirali smo vise puta, MUP je ignorisao ZG i predmet se onda arhivira sluzbenom beleskom. To je procedura. A potom se u godisnjem izvestaju navede da MUP nije postupio po preporuci sto je ucinjeno. Zasto pravis senzaciju gde je nema. E, kada se tvoj rad bude ispitivao, to ce stvarno biti senzacija. A ovi prituzioci sto su ti se kao zahvaljivali, ce biti narocito odusevljeni kada vide da pored dnevnica, naplacujes od drzave i racune za kebab, giros, kafu i sl. Tuga….

 3. Pusti Jankovica i Jankovica, nebitno je. Covece ne znas gde se nalazis, vidi se iz svakog tvog poteza, bezuspesno juris veze po celom gradu, blamiras se. Smesan si….

  1. Sef je super. Jedno misli, drugo prica, trece radi. A ovu tzv. reakciju ne bi mogao ni da preprica, sve mu pisu u medijskom. Uvek ih nagradi, kao i nas. I moramo da jedemo na putovanjima, pa naravno da ce to da plate poreski obveznici.

 4. Predmet „Savamala“ je paradigma rada Zaštitnika građana. To je predmet koji bi mogao da posluži kao primer dobre prakse. Na žalost, to ne shvata i zaštitnik Pašalič.
  A čitaoci ne shvataju šta je zaštitnik rekao (napisao) – da li je Danasu po zahtevu na osnovu Zakona o javnom informisanju dostavljena tražena dokumentacija? Zaštitnik Pašalić NIJE dostavio Danasu potrebnu dokumentaciju, pa je Danas podnoeo žalbu Povereniku! To je istina koju Nešarmantni Zaštitnik Ničega pokušava da prikrije.
  Radi potpunog informisanja javnosti, Danas mora pisati o tome a ne prostor trošiti na objavljivanje praznih priča.

Ostavite komentar

Reakcije

Naslovna strana

19. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.