Tako smo, eto, već tri dana i mi iz Danasa udarna vest u svim informativnim emisijama televizijske kuće Željka Mitrovića, samo zato što smo razotkrili „udruženi manipulativni pokušaj“ da se javnost obmane, pišući o težini povreda koje su novinarke TV Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović zadobile tokom protesta Dveri 16. septembra.

Izveštaj sudskog veštaka potvrdio je da su novinarke imale lake telesne povrede, a ne potres mozga i naprsnuće rebra, kako su to režimski mediji preneli, pa i sam predsednik Aleksandar Vučić, prilikom posete novinarki u Urgentnom centru. Obavestili smo javnost da je državni vrh preuveličao povrede zarad političkog marketinga, a da nijednom nismo tvrdili da nad novinarka nije izvršeno nasilje. Naprotiv! U Danasovom tekstu na koji se poziva kolegijum ružičaste televizije „Vlast i mediji izmislili teške povrede novinarki TV Pink“ jasno stoji: „Brojne javne ličnosti, političari i novinari, kao i celokupna javnost sa pravom su osudili napad na novinarke Pinka. Međutim, Pink, Informer i Srpski telegraf kao i pojedini ministri, iskoristili su incident u političke svrhe, šireći dezinformacije o težini povreda Gordane Uzelac i Mare Dragović“. Samo u interpretaciji Pinka i njihovih dežurnih analitičara taj tekst može da bude protumačen drugačije. „Zloupotreba i manipulacija sa radnim dijagnozama, za list Danas imala je bolesni cilj da dokaže tezu, da je prihvatljivo prebijanje novinarki TV Pink, ako za posledicu nema smrt“, naveo je Pink. Ponovo smo u njihovom saopštenju i tumačenjima nazivani plaćenicima, bolesnicima, izdajnicima i brojnim sličnim terminima karakterističnim za televiziju koja nam je, između ostalog, spočitala i neprofesionalizam.

List Danas je osudio napad na novinarke Pinka istog dana kada se desio. I preneo sva saopštenja i reakcije u kojima se osuđuje nemio događaj, i nasilje uopšte. Za razliku od „profesionalaca“ sa Pinka koji se nisu osvrnuli na napade novinara koje ne smatraju istomišljenicima. Na primer, onom na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića, kada je jedna od meta bila i naša novinarka. O njoj ovih dana nije bilo ni reči. Toliko o doslednosti, činjenicama, profesionalizmu, shvatanju novinarstva i relativizaciji nasilja. Mi ćemo se i dalje baviti samo istinom, a Pink, verujemo, ružičasto interpretiranim činjenicama.