Čak i oni od kojih bismo očekivali da imaju više osećaja za druge, različite ljude od nas, kao što je to naša gej premijerka Ana Brnabić.

Jer, šta je to kad ona kaže o sebi „moguće je u Srbiji da imate predsednika Vlade čiji je deda bio Hrvat, zamislite u Hrvatskoj da imate predsednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom“? Da li je to odbrana predsednika Vučića, ne zna se tačno od čega ili od koga, da li od njegovog sopstvenog govora na obeležavanju „kontraoluje“, dana kada su Srbi proterani iz Hrvatske?

Ili je to „moj deda je bio Hrvat, pa sam premijerka“ ono što jeste – uvreda za sve jugoslovenske partizane i njihove potomke koji još žive u Srbiji i koji su u raspadu države odbili da se stave na nacionalističku stranu. I koji rade, plaćaju porez i ne ističu prilikom dobijanja neke funkcije to da su im roditelji ili babe i dede Hrvati, ne videći to kao kosmički presedan kojim ova vlast treba da se pohvali da je demokratska.

I to je uvreda isto tako za sve građane Srbije, od kojih zapravo vlast očekuje da skoče kao zveri na pomen hrvatskog imena. Da im vlažan san bude pljačka hrvatskog maloprodajnog lanca Idea, u predvečerje neke lokalne balkanske apokalipse, gde bi mogli da se naplate i kao potrošači i kao Srbi.

Takva otuđenost od realnosti može zahvatiti samo one koji potcenjuju narod i doživljavaju ga kao beslovesnu masu koja se pali ili na mržnji ili na podsticanju što besmislenije iluzije o superiornosti. Najbolje na oba istovremeno.

A naša predsednica Vlade, koja tako dobro pliva u globalističkim vodama, i koja je možete biti sigurni na ti u ličnoj komunikaciji sa svim premijerima bivših jugoslovenskih zemalja i šire, morala bi da zna da Srbi učestvuju u Plenkovićevoj vladi. Srpski saborski zastupnici Milorada Pupovca su naime deo vladajuće koalicije u Hrvatskoj, i kad su mogli da uskrate većinu HDZ-u koji onako glamurozno slavi Oluju, nisu to učinili.

Jedna zemlja može biti demokratska, i to bi valjalo da naša mlada premijerka prihvati, samo ako u njoj zaista nije presudno da li su ti baba i deda bili Hrvati, Srbi ili vanzemaljci, nego šta si ti.