Apelaciono tužilaštvo odbilo prigovor advokata Danijele Štajnfeld 1Foto: Imdb; Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Apelaciono javno tužilaštvo odbilo je prigovor advokata koji zastupa glumicu Danijelu Štajnfeld na rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv glumca Branislava Lečića kog je javno optužila za pokušaj silovanja.

Kako javlja Nova-rs, to im je danas potvrđeno u tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula da „ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“.

Mlada glumica je tada prokomentarisala za beogradske medije da stiče utisak kao da tužilaštvo ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza za sudski postupak.

Sa druge strane, pravni tim Branislava Lečića odbacivanje prijave okarakterisalo je kao dugo čekanu pravdu.

Danijela Štajnfeld se oglasila tada na društvenim mrežama: „Na nama je da sada konačno razumemo sve razloge ćutanja žrtava koje su svuda oko nas, a koje bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su proživele ili ih još uvek proživljavaju, lagale Vas u oči, samo da ne dožive ovo sto sam ja danas doživela.“

Zbog svakodnevnih pretnji i gnusnih komentara, Štajnfeld je uz podršku pojedinaca i organizacija iz Srbije, otvorila stranicu „Stub srama“ na Fejsbuku na kojoj za sada obelodanjuje onlajn uznemiravanje koje prolazi, a cilj je da se obelaodanjuju i uznemiravanja drugih žrtava seksualnog nasilja.

Kako je list Danas objavio u današnjem broju Štajnfeld je na FB napisala: „Draga domovino, stranica Stub Srama objavljuje onlajn uznemiravanje i mržnju ka nama koje smo progovorile o seksualnom nasilju. Pridruži nam se u razotkrivanju onih koji sramote žrtve. Ti sramoti njih. Napravi skrinšot, pošalji svoj skrinšot adminu Stuba Srama. Potom prijavi i blokiraj račun koji ti je slao hejt. Stani na stranu glasa nas nekoliko koje smo ustale u zašitu nebrojano žrtava oko tebe koji nemaju bezbednost da progovore“.

Glumica je jkrajem marta prijavila Lečića za silovanje iz 2012. godine. Ubrzo ju je podržala bivša koleginica Merima Isaković.

Posle vesti da je Tužilaštvo odbacilo prijavu advokat Danijele Štajnfeld Božo Prelević izjavio je kako ona nije ni podnela prijavu, pa samim tim Tužilaštvo nije imalo šta da odbaci.

Najavljući prigovor, Prelević je tada podsetio da je tužilaštvo reagovalo na javni istup njegove klijentkinje, a ne na prijavu koju ona nije ni podnela.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Apelaciono tužilaštvo odbilo prigovor advokata Danijele Štajnfeld”

  1. Necasni pokusaj jedne totalno marginalne,ali bolesno sujetne licnosti da a pokvaren nacin stekne publicitet jer na bilo koji drugi nacin to ne moze….

  2. Draga Danijela,ako je i 1000% tačno to što tvrdiš,to ti na ovom Divljem Balkanu neće proći,na žalost!!
    Pre svega je Lečić ovde „simbol muškarčine“, a drugo mislim da se veoma „uvukao u guzu“ vladajućoj bagri!!!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.