Ašanin: U dve bolnice 1.000 obolelih od kovid-19, od aprila zatvaranje poliklinike KCS 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin izjavio je da se u kovid bolnici u Batajnici trenutno leči 900 pacijenata a na Infektivnoj klinici više od 100 obolelih od kovida 19.

Navodeći da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje ozbiljna, Ašanin je kazao da hospitalizovani pacijenti imaju težu kliničku sliku i da duže ostaju na bolničkom lečenju.

„U Batajnici imamo dnevno i do 83 prijema. Danas je tu smešteno 900 pacijenata, prethodnog dana ih je bilo 906. Od tih 900 hopsitalizovanih, na intenzivnoj nezi su 102 a intubirano 58 pacijenata“, rekao je Ašanin za Radio televiziju Srbije (RTS).

Najavio je da će zbog radova na Kliničkom centru Srbije od 1. aprila biti zatvoren poliklinički rad a da će sve službe odatle biti razmeštene po drugim objektima KCS.

„Objavićemo na sajtu sve lokacije i adrese na kojima će te službe privremeno raditi“, dodao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Ašanin: U dve bolnice 1.000 obolelih od kovid-19, od aprila zatvaranje poliklinike KCS”

  1. Širenju zaraze doprinose i same bolnice. Iz kovid bolnice Batajnica se otpuštaju neizlečeni bolesnici (sa ozbiljnom, obostranom, upalom pluća) a u otpusnoj listi piše 2na lični zahtev“. Gde je tu odgovornost prema drugim građanima (zbog širenja zaraze) ako ih nije briga za ozdravljenje pacijenta. Mogu da razumem da se pacijent otpušta na lični zahtev sa ortopedije (slomio nogu pa neće da bude u bolnici, ok. na njegovu šteu, može da ostane invalid ali neće ugroziti tuđe zdravlje) ili slično ali iz bolnice ‘za zarazne bolesti’, pa to može samo u naprednoj Srbiji.

    • Važno je da ste pljunuli, a da ništa ne znate o tome. Neki pacijenti ostaju u bolnici i po više meseci, ali to ne znači da su sve vreme zarazni. Računa se da već nakon 10 dana od pojave simptoma, pacijent prestaje da bude zarazan. Slažem se da ova vlast mnogo toga radi loše. Međutim, onda se pojavi opozicija da pljuje, a koristi „argumente“ kakve i Vi koristite, pa nas tako podsete da su oni još gori.

  2. Ocigledno da studije sa Cornel univerziteta ne dopiru do mozga ovim nasim strucnjacima…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.