Besplatna psihološka pomoć za sve građane 1Foto: Pixabay/Kaboompics

Savez društava psihoterapeuta Srbije organizovao je širom zemlje mrežu psihoterapeuta i psihoterapeuta pod supervizijom, koje građani mogu da kontaktiraju ukoliko osete potrebu zbog novonastale krize koju je izazvao novi korona virus.

Kako je saopšteno sa sajtu Saveza društva psihoterapeuta Srbije, pomagači su razvrstani po gradovima u kojima rade.

„Što se načina rada tiče, preporučeno vreme trajanja razgovora je do pola sata, ali pomagač i korisnik će sami proceniti situaciju i prilagoditi vreme. Volonteri rade prema smernicama za krizne intervencije i smernicama za rad „na daljinu“ i obezbeđena im je mreža supervizijske podrške“, navodi se na sajtu Saveza.

Ubedljivo najviše volonetra sa spiska Saveza se nalazi u Beogradu, a zatim u Novom Sadu. Od ostalih gradova, tu su Leskovac, Aranđelovac, Gornji Milanovac, Kraljevo, Niš, Sombor, Bor Zrenjanin, Smederevo, Loznica, Subotica…

Informacije o psihoterapeutima i psihoterapeutima pod supervizijom možete pronaći OVDE.

Takođe, za studente i sve zaposlene na Fakultetu političkih nauka (FPN) obezbeđena je psihološka pomoć. Naime, profesorka i psiholog dr Jasna Veljković sa FPN-a ohrabruje sve studentkinje i studente, koleginice i kolege profesore, ali i ostale zaposlene na Fakultetu da joj se, ukoliko to žele, jave na mejl adresu jasnapsi@gmail.com, kako bi se organizovali razgovori preko Viber-a ili Skype-a.

Kontakti neće biti duži od pola sata, kako bi svi potencijalno zainteresovani imali mogućnost da se jave. Diskrecija je zagarantovana, što je osnovni uslov pružanja psihološke pomoći.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.