Borski okrug: Kladovo bez novoobolelih, u Boru, Negotinu i Majdanpeku 53 novа slučaja 1Foto: J. B. K.

Prema podacima zaječarskog zavoda za javno zdravlje “Timok” u Boru je zabeleženo 26 novoinficiranih korona virusom, izlečeno je 17 bolesnika i na teritoriji grada je 330 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, u Opštoj bolnici je od 47 hospitalizovanih, 45 bolesnika pozitivno na virus, a tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti obavljeno je 26 prvih i 23 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 49 osoba. Čeka se 36 rezultata.

Na teritoriji negotinske opštine u minulih 48 sati evidentirano je 14 novih slučajeva zaražavanja korona virusom i novoinficirani su starosti od 20 do 89 godine.

U negotinskoj bolnici je na kovid odeljenjima na lečenju 25 pacijenata, u poslednja dva dana zbrinuto je šest bolesnika, sedam je otpušteno na kućno lečenje, jedan trasportovan u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, a jedan pacijent preminuo od posledica korona virusa.

Od početka aprila u negotinskoj opštini registrovano je 215 slučajeva korona virusa, aktivno pozitivno je 107 osoba.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je testirana 41 osoba i kod 13 je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Aktivno pozitivna je 131 osoba, a u zdravstvenim ustanovama tercijarnog tipa hospitalizovano je 18 pacijenata iz majdanpečke opštine, a na kućnom lečenju nakon otpusta je 17 bolesnika.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj opštini nije potvrđen nijedan novi slučaj infekcije korona virusom, oporavio se jedan bolesnik i aktivno pozitivne su 42 osobe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.