Direktor JP Pošta Srbije: Žiteljima Apelovca nije isporučena pošta zbog otkaza poštara 1Zoran Đorđević Foto: Fonet

Vršilac dužnosti direktora „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević najavio je da će to preduzeće „preduzeti mere“ ukoliko su stanovnici niškog naselja Apelovac pretpreli štetu zbog toga što tokom februara nisu dobili poštu.

Đorđević je u saopštenju dostavljenom medijima potvrdio da žiteljima Apelovca nije isporučena pošta zbog „jednostranog otkaza ugovora o privremenim i povremenim poslovima lica angažovanog na dostavi pošiljaka“.

Na pritužbe Apelovačana da im poštar nije donosio poštu čitavog meseca, JP „Pošte Srbije“ najpre su saopštile da njihov službenik jeste prestao sa radom pre isteka ugovora, ali da je sve pošiljke prethodno dostavio.

Prema Đorđevićevim rečima, pravna služba „Pošte Srbije“ preuzela je slučaj i u toku je postupak utvrđivanja odgovornosti svih aktera u ovom procesu.

„Radi potpunog sagledavanja situacije kontaktiran je i advokat korisnika iz naselja Apelovac. Ukoliko se eventualno utvrdi postojanje odgovornosti Pošte, odnosno da su korisnici eventualno pretrpeli štetu, biće preduzete odgovarajuće mere, a odgovorna lica će biti adekvatno kažnjena“, izjavio je Đorđević.

Najavio da će raditi na na promenama sistema isporuka kako bi on postao efikasniji.

„Ove promene podrazumevaju i da će poštari biti adekvatno nagrađeni za svoj rad i zalaganje“, izjavio je Đorđević.

Pre dve godine niški poštari su štrajkovali zbog, kako su kazali, malih plata i zbog toga što se grad širi, a ne povećava se broj poštara na terenu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Direktor JP Pošta Srbije: Žiteljima Apelovca nije isporučena pošta zbog otkaza poštara”

  1. Pošte Srbije je antisrpski firma. Ne primaju pošiljke adresiranu na ćirilici za B IH iako je u Bih ćirilica službeno pismo. Npr pokušao sam poslati pismo službeno u Sarajevo ali se Pošte Srbije samocenzurišu i odbijaju sve adresiranu ćirilicom.

  2. Jos od nove godine sam licno doziveo da nekoliko pisama iz EU na srpske adrese nije isporuceno a nije ni vraceno jer naravno napisan je i posiljalac! To znaci da su bacena jer u njima nije bilo para kao sto se mozda neko ponadao! Treba pitati Dordevica da li su i Posta kao i Zeleznica Srbije blokirale medunarodni saobracaj i ako jeste zbog cega se to ne objavi?

  3. E gazite nas sa svih strana, kancelarije prenatrpane a reoni prazni. Pa gazi ranika zašto nemože za trojicu da uradi… Iš bando

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.