List zaključuje da su kandidati ocenili jedinu ženu kandidata Miruše Hodžu iz Demokratske partije Albanaca kao kandidata sa najboljim manirima i najprijatniju za razgovor, a slično je ocenjen i kandidat Liberalno-demokratske partije Nano Ružin.

Nezavisni kandidat Ljube Boškovski se smatra najšaljivijim, a najmanje druželjubiv je Đorđe Ivanov iz vladajuće VMRO DPMNE, piše list. U neformalnim susretima Miruše Hodža je izjavila da se sprijateljila sa protivkandidatom Ružinom, a on joj je uzvratio kompliment rekavši da je najprijatnija osoba. Svi pamte izjavu Ljube Boškovskog koji im je obećao da će, ukoliko postane predsednik, iznajmiti od hrvatskog predsednika Stipe Mesića vilu na Brionima da bi protivkanidate odveo na odmor.

Ivanov je rekao da, kao politikolog, ima primedbe na svoje ponašanje ali i na ponašanje ostalih, i da najlošije komunicira sa kandidatom opozicionog Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Ljubomirom Frčkovskim

Frčkovski je izjavio da se trudi da bude korektan. Kao najinteresantniju anegdotu iz duela svi su izdvojili rečenicu Đorđe Ivanova da „uveče ide u krevet, a ujutru ustaje sa Makedonijom“, na što su se svi smejali rekavši da, za razliku od njega, svi oni „idu u krevet i ustaju sa svojim partnerima“. Predsednički i lokalni izbori su 22. marta.