Đorđević: Ministarstvo ne želi da bude talac birokratije, rešavanje slučaja usvojenja iz Subotice 1Foto: Beta/ Milan Obradović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će slučaj porodice Savić, kojoj je Centar za socijalni rad iz Subotice naložio da vrati dete koje je završilo proces adaptacije pred usvojenje, biti rešen u skladu sa zakonom i u najboljem interesu deteta.

Đorđević je na konferenciji za novinare rekao da su stručni ljudi iz Ministarstva pregledali dosijee iz Subotice i da je načelno ustanovljeno da postoje propusti u radu, ali da oni nisu nešto što ne može da se ispravi u narednom periodu, da bi se donelo pozitivno rešenje.

On je rekao da je u vezi sa tim formirana tročlana komisija koja će još jednom pregledati celokupnu dokumentaciju i dostaviti propuste koji su se dogodili od strane Centra za socijalni rad Subotica, kao i načine za njihovo brzo rešavanje.

„Verujem da ništa drugo pored tih proceduralnih problema neće da iskoči i da ćemo vrlo brzo da donesemo odluku o tome da se dete vrati onima kojima je na neki način oduzeto“, kazao je Đorđević.

Đorđević je rekao da Ministarstvo „ne želi da dete bude talac birokratije“ i da „sve vodi ka tome da će moći da se isprave te greške i da dete bude predato na usvajanje“.

„Učiniću sve kao ministar da u ovom slučaju drzava bude efikasna, da dete roditelje dobije što pre, a da oni koji su krivi budu kažnjeni“, rekao je Đorđević.

O slučaju porodice Savić, kojoj je Centar za socijalni rad Subotica naložio da, zbog proceduralne greške, vrate maloletno dete predškolskog uzrasta koje je u toj porodici provelo više meseci tokom perioda prilagođavanja pred usvojenje, javnost je saznala preko objave na društvenim mrežama, na koju se reagovale nevladine organizacije i mediji.

Povodom slučaja oduzimanja deteta koje je bilo u procesu usvojenja reagovalo je i Ministarstvo za rad boračka i socijalna pitanja, koje je slučaj oduzelo od pokrajinske vlade.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Đorđević: Ministarstvo ne želi da bude talac birokratije, rešavanje slučaja usvojenja iz Subotice”

  1. Dete već JESTE talac birokratije jer su ga oduzeli. Dakle šteta je već učinjena. Naravno da je lepa vest da će fa vratiti ali to dete je sigurno prošlo stres, tugu, strah koje će teško da nadoknade. Ceo život će se toga sećati. Što nisu rešavali proceduru PRE odvođenja deteta iz doma?!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.