Bitanski Gardijan ga je nedavno uvrstio među deset najboljih džez festivala u Evropi, upozorio je ovaj internacionalni džez festival.

– U jedinom gradskom štampanom mediju, Narodnim novinama, na primer, na dan otvaranja festivala Nišvil nije ni pomenut, iako su svi domaći i brojni strani mediji to objavili, već je na dve strane predstavljen Pantelejski vašar – navodi se u saopštenju Nišvila, u kojem se između ostalog podseća da Nišvil ima i status gradske javne manifestacije, te da se za njegovo praćenje akreditovalo više od 400 novinara iz 150 domaćih i stranih redakcija.

Vlasnik televizije Belle amie Vidosav Radomirović nije bio dostupan novinarima u Nišu za odgovor na pitanje zašto mediji u vlasništvu njegove porodice ove, ali i predhodnih godina nisu pratili niški džez festival. Prema nepotvrđenim informacijama, reč je navodno o njegovoj ličnoj odluci.

Mediji u vlasništvu ove porodice su, inače, na prošlogodišnjem niškom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja dobili najviše sredstava. Od ukupno 51,1 milion dinara, Belle amie televizija, radio i internet portal, te Narodne novine, inkasirale su ukupno 31,5 miliona dinara, što je više od 60 odsto.

Rezultati raspodele sredstava na ovogodišnjem konkursu još nisu zvanično objavljeni, ali po odluci Stručne komisije njima bi trebalo da bude isplaćen pun iznos do zakonskog maksimuma takozvane „de minimis“ državne pomoći.