Foto: Screenshot Facebook/Južne vesti

Struka pre partijske knjižice je ispravan stav, ali se ipak slaže da sve zavisi od volje ljudi na vlasti, ali i od volje mladih da ostanu u Srbiji.

Dajte, pustite ih da se razvijaju, ali da ne moraju da se klanjaju nikome. Neka razvijaju svoje ideje, neka država nađe načina da im pomogne da ostanu ovde. To se može uraditi – kaže Grujičićeva.

Na tribini na niškom Ekonomskom fakultetu pokušala je, kaže, da probudi kod mladih želju da se bore za parče zemlje koje im je pripalo po rođenju, ali dodaje da država mora da učini svoje kako bi oni ostali u Srbiji.

Podseća da je i u njenoj mladosti članska kartica bila uslov da se dođe do neke pozicije, ali se, ističe, stručnost ipak poštovala.

Kada je bio Savez komunista, s tim što su oni u nekom obliku ipak poštovali struku, ali i tada se po partijskoj liniji zapošljavalo. Recimo ja sam morala da budem član Saveza komunista ako sam htela da radim na neurohirurgiji i sve moje kolege. Sad svi veliki opozicionari zaboravljaju da su bili članovi SK. Tako je bilo. Pritom ja sam bila jedan od najboljih studenata, smatrala sam počašću da me primaju u partiju, naravno da to sad nije tako. I naravno da ko želi da se bavi politikom, treba da se bavi politikom, ali struka, struka, struka – navodi doktorka Grujičić.

Grujičićeva vodi fondaciju koja pomaže mladim talentima, a više informacija možete videti na sajtu Fondacije Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić.

Inače, u emisiji „15 minuta“ saznajte šta ova doktorka misli o eutanaziji čija se legalizacija najavljuje u Srbiji kroz Građanski zakonik, njen stav o korupciji u zdravstvu, o tome šta nedostaje ovoj oblasti, niškom Kliničkom centru, a šta srpskom društvu uopšte.

Povezani tekstovi