Foto: Printscreen

N1 podseća na tvit koji je Ivanović napisao, reagujući na prilog TV Studio B o protestima opozicije: „Ja se ograđujem od ovakvih. Ovo nisu moje kolege. Pozivam sve časne novinare da urade isto. Javno. Ovo smo gledali devedesetih i nije dobro ispalo. Ponovimo zajedno, ovo nisu novinari“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koga je na konferenciji za štampu novinarka pitala da prokomentariše objave „da su voditelj Ivan Ivanović, glumac Sergej Trifunović i predstavnici opozicije zapretili da će da pretuku novinarku Studija B“, odgovorio: „Ko će da pretuče? Ivan Ivanović će da pretuče nekoga i Sergej Trifunović će da pretuče nekoga? Na društvenim mrežama će da pretuku mnogo koga, ajde, pustite to“. Ivanović je, reagujući na konferenciju predsednika, ocenio da je to jedna šizofrena situacija u kojoj se nalaze novinari koji nisu deo prorežimskih medija.

„Ključ problema je konferencija i neodgovorno ponašanje Vučića. Jedna novinarka je lagala predsednika da se desilo nešto što se nije desilo“, rekao je Ivanović. „Inteligentan čovek ne bi komentarisao nešto što nije video ili čuo, ali ne i naš predsednik, on voli da komentariše“, ocenio je on. „Ja i dalje tvrdim Barbara nije novinar i ko hoće da se bavi novinarstvom treba da se ogradi od takvih stvari“, rekao je Ivanović. Zato, smatra Ivanović, predsednika treba da bude sramota. „Vučić je predsednik svima nama i onima koje voli i onima koje ne voli, ne možemo da ne plaćamo porez jer nas predsednik ne voli. Neinteligento je komentarisati stvari koje nisi video ni čuo. Ja neću da se bijem, mene to ne interesuje. Zanimljivo je da me niko nije zvao da to prokomentarišem, TV Pančevo nije reagovala, njima je normalno da novinari bezočno lažu“, rekao je on. Posledica cele situacije, kaže Ivanović, jeste da je izložen „lažima koje utiču na bezbednost njegove porodice“.

„Meni je čovek ušao u restoran i rekao da će ga zapaliti ako budem rekao nešto protiv stranke na vlasti. Šta ja da radim, kad izađem na ulicu treba da razmišljam da li će neko da mi razbije glavu ili kaže bravo majstore“, izjavio je Ivanović. Časni novinari su oni kojima je istina na prvom mestu, bez obzira na koga se odnosi, naglašava Ivanović i obrazlaže zašto smatra da Barbara Životić ne bi trebalo da se bavi novinarstvom.

„Barbara se nije javila kako analitičar, već kao reporter. Ona treba da predstavlja oči i uši gledalaca, a ne da iznosi svoje stavove. U izveštavanju je sve bilo pogrešno, dikcija je loša, ne ume da sastavi dve rečenice, dok ne stekne obrazovanje ne bi trebalo da se javlja. Sve je novinarski neispravno u tom javljanju“, naglasio je Ivanović. Ako je neko vređao i pretio to je nedopustivo. Ja se ceo život borim protiv nasilja, ne želim nikada da se s nekim obračunam, istakao je on.