Kako je u Banjaluci uhapšen "kavčanin" Almir Jahović sa saradnicima 1Foto: Freeimages

Pripadnik kavačkog klana Almir Jahović i njegovi saradnici otkriveni su prilikom primopredaje lažnog dokumenta, piše sarjevsko Oslobođenje o uhapšenima u Banjaluci pre dva dana u zajedničkoj policijskoj akciji policija Republike Srpske i Crne Gore.

U akciji koju su preksinoć izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjoj Luci uhapšene su tri osobe osumnjičene za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa falsifikovanjem isprave i navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Osim Crnogorca Almira Jahovića, pripadnika kavačkog klana, privedeni su nekadašnji policajac Dalibor Ćurlik i Ljuban Poletan i to zbog pružanja logističke podrške Jahoviću. Sva trojica su predata Tužilaštvu BiH.

Jahović, koji je kod sebe imao lažni pasoš, uhapšen je na parkingu u blizini hotela Ideja i banjalučke džamije Ferhadija, a ubrzo su pali njegovi pomagači Poletan i Ćurlik.

Crna Gora je za njim raspisala poternicu 2018. godine.

Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore tereti sedmočlanu grupu, u kojoj je i Jahović, tereti za pokušaj ubistva Đurovića, planiranje likvidacije boksera iz Budve Nikole Sjekloće i još dve osobe.

Jahović se u Banjaluci skrivao pod lažnim imenom, a pripadnici MUP-a Republike Srpske otkrili su krađu identiteta i on je uhapšen u vreme kada je došao da preuzme pasoš.

Akcija MUP-a Republike Srpske sprovedena je u saradnji sa crnogorskom policijom.