Kako u Stajićevu reaguju na gas u vodi: "E, da sam osamdesetih imala mobilni" (VIDEO) 1Stajićevo Foto: M.P.

Nekoliko kilometara nadomak Zrenjanina, naseljeno mesto Stajićevo došlo je u žižu javnosti zbog pijaće vode pune gasa koji je zapaljiv. Na pitanja kako se nose sa ovom situacijom i šta očekuju, meštani otvoreno govore.

Za Miroslavu Šupicu to je problem za koji očekuje da bude rešen, a da je imala kameru pre dvadeset godina i sama bi zabeležila zapaljivost metana koji je prisutan u vodovodnim cevima.

– Od kad živim u Stajićevu, od osamdesetih godina, to je stalno prisutan problem. Nisam imala incidenata ali sam često isprskana jer kad god koristim vodu ona se u prekidima izliva iz slavine, jer ima dosta gasa. Nadam se da će to rešiti, zbog bezbednosti svih meštana – kaže Miroslava Šupica i dodaje: „Nemojte da i za ovo bude kriv jedan čovek, predsednik, čujem šta pričaju u selu, od svega prave politiku. Ovo je naš stari problem“.

https://www.instagram.com/p/CGCfpz-p712/

Slobodan Gazivodić, nekadašnjih prvi čovek mesne zajednice Stajićevo, kaže da se od gradnje bunara i sistema vodovoda u mestu radilo i na problemu sa prisutnim gasom.

– Od sedamdesetih godina, kada su iskopani bunari u centru, rešava se problem sa metanom. Tada su dolazile slovenačke firme i postavljale američku tehnologiju ali ta oprema je potrošna, pa je gas često varirao i od toga zavisi i kvalitet protoka vode. Mislim da se to mora trajno rešiti – objašnjava Slobodan Gazivodić.

Na eko česmi u centru Stajićeva, gde je filtrirana voda dostupna svim meštanima, zatičemo Cvjetina Gligorovića koji je došao na napuni balone sa vodom.

– Voda iz vodovoda smrdi, zbog tog gasa valjda, zato ja nama natočim za piće vodu na eko česmi. Šta da kažem, za sve imaju para a za to nemaju da nam reše – negoduje Cvjetin Gligorović.

Iz JKP „Vodovod“ u Zrenjaninu poručuju da su meštani upoznati sa prisustvom metana u vodi i da se na iznalaženju trajnog rešenja radi. Do tada meštanima preporučuju da provetravaju prostorije, naročito kupatila.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kako u Stajićevu reaguju na gas u vodi: „E, da sam osamdesetih imala mobilni“ (VIDEO)”

  1. Zakasnili su . Sad treba da cekajun nove izbore i da kolektivno zaprete da ce glasati za opoziciju. I da budu istrajni , da ne prihvate obecanja nego da prvo rese pa glasovi. Takva zemlja, takav sistem , takvo resenje problema. Mozda im se posreci pa budu neki vanredni izbori , cisto da prvorođeni nahrani sujetu i da ima jos vise glasova. E ,to ce im biti pravi trenutak

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.