Krizni štab sutra odlučuje o privremenoj bolnici na sajmu 1Foto: Beta/ Slobodan Miljević

Koordinator privremene bolnice na Beogradskom sajmu Veljko Milić izjavio je danas da će 53 pacijenta biti otpuštena tokom dana jer su imali negativan test na korona virus, a Krizni štab sutra će na sastanku odlučivati o daljoj sudbini te bolnice.

Milić je za RTS rekao da će ostalih 20-tak pacijenata iz bolnice na Beogradskom sajmu biti testirani po dinamici koju postavljaju epidemiološka pravila.

U privremenoj bolnici za lečenje obolelih od kovid-19 trenutno se nalaze 72 pacijenta od kojih je 56 juče testirano, a kod 53 test je bio negativan i oni će biti pušteni kući tokom dana.

„I mi smo bili zatečeni vešću da će Sajam biti zatvoren tokom subote što svakako ne odgovara istini. Mi još ne znamo šta će se desiti sa Sajmom. Radimo u punom kapacitetu kao do sada, imamo planove angažovanja za celu nedelju i postupaćemo u skladu sa odlukom Štaba“, rekao je Milić.

Prema njegovim rečima na Sajmu se radi u tri smene od po osam sati, postoje dve međusmene, a na četiri sata se ulazi u punoj opremi.

„Radi oko 20 lekara i 30 tehničara. Kroz Sajam je prošlo skoro 500 zdravstvenih radnika i na našu sreću niko od njih nije bio zaražen i napustio Sajam zbog toga“, rekao je potpukovnik Milić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Krizni štab sutra odlučuje o privremenoj bolnici na sajmu”

  1. To artificijelno staniste na Sajmu, uopste ne moze biti nazvano ni bolnicom ni privremenom bolnicom jer nema ispunjenih normativa za tako nesto. Po ecima general-potpukovnika Ponosa, tamo nije postojala kategorija vizite na dnevnom nivou, lekara se trebalo dozivati i lekareske aktivnosti su bile na minimlanom nivou. Za koordinatora Veljka Milica je receno da je oavljao u vojsci poslove veterinara i Radio na kontroli kvaliteta juneceg mesa (!). Eto, za pocetak. A sta ce da rade sa onih preostalih 20 veselnika koji drezde tamo, u avetinjski praznoj hali, to ce tek da odluci „krizni stab“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.