Foto: Tviter

Oštrica njegovih reči bila je usmerena ka bivšem prvom čoveku IZ u Srbiji i aktuelnom predsedniku Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodnom poslaniku Muameru Zukorliću. Ljajić je ocenio da je Islamska zajednica uništena.

– Mi sada imamo više islamskih zajednica, nego političkih partija. To je nenormalno i sve zbog jednog čoveka. Nekada su ljudi odlazili i pravili stranke, a sada formiraju islamske zajednice. Neverovatno, ali to je realno, naglasio je Ljajić i dodao „da taj neko ne bi osvojio Novi Pazar i koristio ga kao privatno vlasništvo, moramo tome da se suprotstavimo principima, moralom, radom i istinom“. Rekao je da je kampanja za izbore počela, iako će biti za dve godine, „ali hoću da pobedimo ubedljivo da im ne padne napamet više da iza|u na bilo koje izbore“.

– U Beogradu je od milion glasova dobio 1.400, ali on ništa. On udara boksom u vreću i to je važnije od borbe za muslimane, naglasio je Ljajić.

Posle raskola u organizaciji muslimana 2007. godine, pre dvadesetak dana spekulacije su postale realnost – u IZ Srbije došlo je do raskola. Na jednoj strani je sandžački muftija Hasib Suljović, a na drugoj njegov vrhovni poglavar reisu-l-ulema Sead Nasufović. Suljović je Nasufovića optužio da je „kreator atmosfere pritisaka i ucena“ unutar IZ, a Nasufović je svog muftiju nazvao produženom rukom Muamera Zukorlića. Iako se ovde negira da postoje pokušaji da se formira i treća IZ, nije tajna da u ovom gradu imami predvode nekoliko verskih udruženja, koja se „organizaciono“ ne uklapaju ni u jednu od dve zvanične IZ.

Ko je isprebijao imama Nezira Salihovića i ko je pokušao da zapali automobil sandžačkog muftije Suljovića, još nije poznato. Policija se, ovim povodima, nije oglašavala. Zato su ta dva doga|aja došla na politički teren, pa su pozicija i opozicija u gradskom parlamentu razmenili optužbe, tvrdeći da u svojim mobilnim telefonima imaju presretnute telefonske razgovore.