Lončar: Poštujem Željka Mitrovića i to što se nije sakrio 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Minsitar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare kriznog štaba da poštuje ljude kao što je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović, koji se tokom ove situacije sa korona virusom nisu sakrili „već se bore“.

Odgovarajući na pitanja novinara o preporukama medicinskim radnicima da ko ima nosi i vizire od zaštitne opreme, ministar zdravlja je pretpostavio da se iza tog pitanja krije zapravo pitanje o Željku Mitroviću.

„U situaciji kada nema vakcine za ovaj virus i pitanje je da li će biti do početka sledeće godine, kada nemate lek za korona virus, imate opciju da se povučete i sakrijete da sve ovo prođe i izađete i kažete da ste general te bitke. Ja poštujem one koji se nisu sakrili i koji su sada aktivniji nego inače. Jedan od njih je Željko Mitrović. Mislim da je to dobro, što deli vizire i što pokušava da pomogne. Poštujem svakog ko se bori i ko se nije sakrio. Ne samo njega, već sve ljude“, rekao je Lončar.

Podsetimo, vlasnik televizije Pink je prethodnih dana išao po Srbiji i delio zdravstvenim ustanovama zaštitne vizire, na ulaz u zgradu televizije postavio je specijalne mere dezinfekcije, a u programima i na društvenim mrežama promoviše alternativne metode u vezi sa zaštitom od ovog virusa.

Lončar: Poštujem Željka Mitrovića i to što se nije sakrio 2

Koordinacioni odbor Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) saopštio je juče da smo svedoci da se na društvenim mrežama i na pojedinim televizijama sa nacionalnom frekvencijom promovišu neproverene metode i medicinska sredstva čija je delotvornost krajnje sumnjiva.

„Njihova primena bez pratećih kliničkih studija može imati nesagledive posledice. Zabrinjavajuće je što se promovisanjem pomenutih metoda lečenja sve češće bave osobe koje nemaju nikakvo formalno obrazovanje iz oblasti medicinskih nauka, ali imaju pristup medijima, poručuje“, saopštila je MASA.

Od juče do danas registrovano je u Srbiji 260 novoobolelih od korona virusa i još pet preminulih. Ukupno je u našoj zemlji do sada 6.890 pozitivnih na novi virus i 130 smrtnih slučajeva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

70 reagovanja na “Lončar: Poštujem Željka Mitrovića i to što se nije sakrio”

  • Sve vulinovi borci,kad bi zaratilo svi bi pobegli kod neke tetke kao sto su I pre radili.

   • Loncar je, koliko se secamo, veoma postovao i Zemunce iz Silerove. Zna on dobro koga treba postovati. Od prave procene zavisi opstanak.

  • Pa ja mislim da je Žeks verovatno najverniji čitalac Dr Lončarovih naučnih radova, koje su izdavane u najuglednijim naučnim žurnalima. Ja nisam ni jedan ali ovako jedan ministar sigurno da ih ima mnogo i Žeks kao ovako jedan doktor ih čita redovno

 1. Mozda ministar malo porazmisli. Ako gledaoci Pinka i obzavatelji vlasti primene Mitrovcevu metodu lecenja, ostace bez glasaca!

 2. Kakav spin doktor. Ali baš.
  Gospodin Mitorvić baljezga o nekakvim sumasišavšim metodama lečenja a Ministar to preklopi nekom pričom o vizirima.
  I dragi novinari. Imate juče na DW sajtu vest da se u Brazilu prekida sa korišćenjem Hlorakina na kovid pacijente jer im je 11 njih UMRLO. (Pojačane aritmije i oštećenja srčanog mišića). Eto pitanja za ministra ili koga god: jesu li oni to primili k znanju i šta će sad sa onim silnim tabletama?

  • I sad posto ste procitali vest na DW vi ste to uzeli kao apsolutnu istinu? Hlorokin se uzima u kombinaciji sa jos jednim lekom u ranom stadijumu zaraze, ogromne ogre su tu, mnogima ne odgovara pronalazenje leka, mi smo sitni da izvlacimo zakljucke citajuci samo novinske clanke. Svako dobro.

   • I francuski virolozi daju negativna misljenja o upotrebi “ choroquin- a verzija “ hidroxychoroquine “ bas zbog izazivanja povecane artemije , bazirajuci se na studije realizovane na bolesnim u Kini objavljene 14 aprila u Shanghai – u .
    P;S.
    Takodje francuska televija je spomenula da izvesni Kim Jong Un iz Severne . Koreje ima nekih zdrastvenih problema . . .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.