Lučanima prete restrikcije u vodosnabdevanju 1Lučani/Foto: N.Kovačević

Zbog enormne potrošnje vode za piće, Lučanima prete restitrikcije u vodosnabdevanju, pa je Opštinski štab za vanredne situacije pozvao građane da racionalno troše vodu.

„JKP Komunalac beleži enormnu potrošnju i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće. Bazeni za vodu su na minimumu. Ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi, narednih dana neće imati vode“, saopštio je lučanski Štab za vanredne situacije.

Građanima je upućena molba da, zbog visokih temperatura i niskog vodostaja reke Rzava, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje, kako bi se izbegle višečasovne restrikcije.

„Navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično“, kako se navodi, „predstavlja nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće“, navodi se u upozorenju.
Milivoje Dolović, predsednik opštine i načelnik Štaba za vanredne situacije, saopštio je da je „potrošnja vode za piće enormno povećana, zbog visokih temperatura i neodgovornog ponašanja brojnih potrošača“.

„Ukoliko se takav trend nastavi narednih dana, javno komunalno preduzeće biće primorano da uvede restrikcije u vodosnabdevanju“, poručio je Dolović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Lučanima prete restrikcije u vodosnabdevanju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.