Ministarstvo odbrane ucenjuje bivše pripadnike Vojske 1Foto: Ministarstvo odbrane

Oni su u pismu istakli da ministarstvo širi neistine u medijima povodom njihovog slučaja, ukazujući na to da su odlukom države došli u Srbiju i tom prilikom dobili rešenja da će u Bristolu ostati do „konačnog rešavanja stambenog pitanja“. Stoga pitaju zašto nisu dobili neki od 134 stana koja su od strane Grada Beograda dodeljena za to rešavanje.

– Već 28 godina smo privremeno smešteni u hotelu Bristol, sa rešenjima u kojima stoji „do konačnog rešavanja stambenog pitanja“ – zar je to bespravno stanovanje koje plasira Ministarstvo odbrane, upitali su u pismu stanari Bristola, komentarišući izjave ministarstva u kojima stoji da ono „brine o njima, njihovim porodicama i vodi računa o svemu što je važno za njihov život i normalno funkcionisanje“.

– Smatramo da je ovo obmana jer namerno isključenje grejanja, samo zato što ne želimo da prihvatimo jednu sobu, nije briga već ucena. Nakon dobijanja 134 stana svih struktura od Grada Beograda i to radi zbrinjavanja pripadnika MO i VS smeštenih u hotelu Bristol, neshvatljiva je i za nas sramna i ponižavajuća odluka MO da nam nakon ovoliko godina raspoređuje samo garsonjere i jednosobne stanove, bez obzira na broj članova domaćinstva – stoji u pismu.

Bivši pripadnici VS, u pismu predsedniku, istakli su i to da od njega, kao od vrhovnog komandanta ove institucije, očekuju da pojedince u Ministarstvu odbrane upozori da ne mogu sila ni samovolja, politikom pretnji, ucena i zastrašivanja da ih natera da prihvate manje nego što im po zakonu pripada.

Da podsetimo, aktivna i penzionisana vojna lica koja su početkom devedesetih smeštena u nekadašnji vojni objekat, hotel Bristol, iseljavaju se iz ovog kolektivnog smeštaja zbog izgradnje Beograda na vodi. Uprkos hladnom vremenu, od početka sezone im je isključeno grejanje, a strahuju i od toga da će im uskoro biti isključena i voda i struja.