NADA: Deklaracija podrške Srbima u RS, u Srebrenici nije bilo genocida 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), pozvali su danas lidere svih stranaka u Srbiji da potpišu Deklaraciju podrške srpskom narodu u Republici Srpkoj (RS), apelujući na jednistvo u suprostavljanju da se „kroz skandaloznu, totalitarnu odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovni Valentina Incka ozakoni laž da se u Srebrenici dogodio genocid“.

„U Srebrenici se nije dogodio zločin genocida,  presuda suda u Hagu je politička, za nju nije bilo pravnih argumenata, rekao sam to hiljadu puta i ponoviću još toliko. Ako bi se prihvatila ta laž temelji RS bili bi krhki, muslimanski političari redovno napadaju RS da je genocidna tvorevina“, naglasio je predsednik DSS Miloš Jovanović, na konferenciji za novinare.

On je naveo da „mora biti poništen zakon o kažnjavanju negiranje genocida u Srebrenici, koji je nametnuo Inck“.

Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da se i ovde u Srbiji mora pokazati jedinstvo kakvo su politički lideri u RS pokazali, napominjući da je Inckova odluka  „najači pritisak na srpski narod u RS od rata“.

U Deklaraciji se navodi da se njeni potpisnici „obavezuju na bezuslovnu političku i svaku drugu vrstu podrške RS u njenoj borbi da zaštiti svoje pravo na postojanje kao ravnopravnog entiteta i pravo njenih građana na slobodu mišljenja i govora“.

U njoj se ističe da će političke organizacije, postpisnice, podržati „sve odluke koje jedistveno donesu političke organizacije srpskog naroda u RS, a da će svaku dalju odluku međunarodnih činilaca protivno interesima RS smatrati činom neprijateljstva prema Srbiji“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “NADA: Deklaracija podrške Srbima u RS, u Srebrenici nije bilo genocida”

  1. @Zzzz vi kao i ja slabo pratimo politiku mada su mi po nazivima poznati i koliko se secam a mozda i gresim su opozicija. Ziveli

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.