Foto: BETAPHOTO SASA DJORDJEVIC

Ovo je treći napad na profesora Jovanovića u proteklih nekoliko meseci na koje policija i tužilaštvo nisu reagovali.

Profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu kaže za Danas da se ne oseća ni malo bezbednim i da je očigledno da nadležne institucije neće da ga zaštite, iako je svaki put dostavio tablice osoba koje su mu pretile na putu.

– Iz svoje seoske kuće sam išao prema Nišu. Na jednom delu puta je suženje, gde svi prelazimo na levu traku. Pre tri večeri je iza mene išao kamion koji je ablendovao i maltene izgurao moj automobil sa puta. Preksinoć se to ponovilo, samo što nije bio u pitanju kamion, već motor četvorotočkaš. Reagovao je kao kamion, na istom delu puta u isto vreme – kaže Jovanović za Danas, ocenjujući da to nije mogla da bude slučajnost.

Vozilo se nabilo u zadnji deo profesorovog automobila, ablendovalo a kada su izašli iz uskog dela, motor je prešao sa strane gde je sedela Jovanovićeva supruga.

– Pretio je, podizao ruku u znak pesnice. Bio je maskiran, sa kacigom, naočarima i maramom. Potom je prešao na sporedni put i pozivao me da izađem iz auta. Nisam to učinio nego sam nastavio da vozim ka Nišu. On je nastavio da me prati do ulaska u grad, ablendovao i trubio – priča Jovanović.

Slučaj je prijavio policiji, jer mu je i pre nekoliko meseci na isti način prećeno iz džipa bugarskih tablica, kada je jedva uspeo da vozilo zadrži na putu.

– To su primeri koji ne moraju ništa da znače, ali se dešavaju treći put u kratkom vremenskom intervalu. Policija me saslušala, bili su korektni, ali kada su pozvali tužilaštvo oni su rekli da nema elemenata za pokretanje postupka – ističe naš sagovornik.

– Rekli su mi da je trebalo da pređem u drugu traku. Iako smo fotografisali tablice ljudi koji su nas, u najmanju ruku, ometali u vožnji, tužilaštvu to nije bilo potrebno. I prethodni put, kada nas je napao čovek iz džipa, odgovor je bio otprilike – „ajde, ništa ti nije“ – ukazuje profesor.

On kaže da je zabrinut za svoju bezbednost i da ga je strah da sedne u auto jer ne zna šta sledeće može da očekuje na putu.

Povezani tekstovi