Nenadić: Vesićeva izjava da želim da proteram Đokovića me dovodi u opasnost 1Foto: FoNet/ Medija centar

Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić odbacio je optužbe zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da želi „da protera Novaka Đokovića iz Srbije“, ističući da ga ta izjava izlaže ozbiljnoj opasnosti, iako je TS analizirala spori konkurs, a ne učesnike.

„To već je uvredljivo i izlaže me ozbiljnoj opasnosti. Lako se može desiti da neko poveruje Vesiću, jer čitaoci nisu prethodno imali priliku da pročitajuanalizu koju je objavila Transparentnost Srbija na temu tzv. ‘javnog nadmetanja’ za zakup sportskog centra na Dorćolu u narednih 20 godina“, naveo je Nenadić u pisanoj izjavi povodom napada zamenika gradonačelnika, a prenosi N1.

Kako je podsetio Nenadić, nadmetanje je bilo namešteno za jednu firmu, organizatora ovogodišnjeg Serbia Opena, čiji je direktor bio Đorđe Đoković.

„Za zakup bazena i teniskih terena je mogla da konkuriše samo firma registrovana u Srbiji, koja je organizovala tačno određenu vrstu teniskih turnira (ATP250 ili WTA250) u proteklih godinu dana. Koliko je to apsurdno vidi se po tome što bi, na primer, organizator Vimbldona ili Rolan Garosa, na osnovu tog uslova bio nepoželjan zakupac za Grad Beograd“, istakao je Nenadić.

Dodao je i da je isti uslov važio čak i za zakupca koji uopšte ne bi bio zainteresovan za teniske terene, već samo za bazene.

„Dakle, analiza Transparentnosti se uopšte ne bavi Novakom Đokovićem, pa čak ni njegovim rođacima koji posluju u Srbiji, već izigravanjem zakona od strane Komisije za poslovni prostor Grada Beograda, kojoj je zamenik gradonačelnika Vesić na ovaj način stao u zaštitu“, naveo je Nenadić.

Programski direktor Transparetnosti podsetio je i da je u analizi te organizacije ukazano da je Grad Beograd, ukoliko je želeo da pomogne organizaciju teniskog turnira Serbia Open, to mogao da učini na neki od zakonitih načina i uz čiste račune, npr. javno-privatno partnerstvo, subvencije, umesto da namešta uslove za učešće u „javnom nadmetanju“ tako da se na njega može javiti samo jedna firma.

Podsetimo, Transparentnost Srbija je ranije saopštila da je Grad raspisao oglas za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu sa uslovima kojima se izigrava svrha javnog nadmetanja „jer može da ih ispuni samo jedna firma, koja je organizovala ovgodišnje teniske turnire i ATP 250 i WTA 250“.

Oglašeno je davanje u dugoročni zakup sportskog centra koji se nekada zvao „25. maj“, a sada „Milan Gale Muškatirović“, na Dorćolu a u oglasu je navedeno i da će postupak davanja u zakup biti sproveden i ako pristigne samo jedna ponuda.

Na osnovu ostalih uslova, kako je ukazala Transparentnost Srbije, jasno je da može da ih ispuni samo firma koja je organizovala ovogodišnji „Belgrade Open“ i koja je u vlasništvu nekog od članova porodice Đoković.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odbacio je navode da je grad, pri raspisavanju oglasa za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu, postavio uslove koje može da ispuni samo firma porodice tenisera Novaka Đokovića.

Vesić je odgovarajući na pitanje N1 rekao da su na taj oglas mogle da se i jave i svetske kompanije, koje ispunjavaju uslove o organizovanju teniskih turnira, i u tom kontekstu pomenuo i tenisere Rodžera Federa i Rafaela Nadala.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Nenadić: Vesićeva izjava da želim da proteram Đokovića me dovodi u opasnost”

  1. Ništa čudno. Sve gradske firme nameštaju tendere. Objašnjenje je vrlo jednostavno… Vesić nađe glavnog ponuđača, taj isti nađe još dva fiktivna, info se plasira direktoru JP/JKP, direktor preko bliskih saradnika „sugeriše“ zaposlenima i komisijski se izabere „najbolja“ ponuda… Ustaljena kombinacija koju je Sićve usavršio još u DS-u, prosto ko pasulj.
    Eto i dokaza da je demolition Sićve još uvek veran DS-u i da radi na obaranju SNS-a u Beogradu.
    Napred Sićve011.

  2. Ada nemojte tako gospodine, tako vi ljeba. Nijesu Djokovici prokleti za pare, oni sve sto rade rade iz ljubavi prema “majcici” Srbiji. Oni ce ako treba za “majcicu” i poginut….ako treba :))))))

  3. Zahvaljujuci rodbini I ostalom mulju teniser se sve dublje zakopava. Koliko visoko ide u svojim sportskim rezultatima proporcijalno pada kao ljudsko bice. Valjda treba balansirati.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.