Foto: Fonet / Kostadin Kamenov

Prema izjavama očevidaca, benzin je tom prilikom poprskao po uniformi i dvojicu prisutnih policajaca koji su pružali asistenciju izvršiteljima, kao i jednu doktorku Hitne pomoći, koja je bila u stanu jer se Snežana žalila na srčane tegobe. Njen sin Radoslav S. (36) potom je izvadio upaljač, koji nije hteo da im preda, pa su „policajci bili prinuđeni da ga savladaju“. U Osnovnom tužilaštvu u Nišu kazali su medijima da je Radoslavu S. „određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“.

Dvojica policajaca su nakon ovog incidenta izveli iz stana Snežanu S., koja je plakala, držeći je za ruke, i odveli je do vozila Hitne pomoći parkiranog ispred zgrade. U stanu je potom zamenjena brava na vratima i „nastavljeno preuzimanje u pratnji izvršitelja“.

Komšije su kazale novinarima da izvršitelj Miljan Trajković „nije želeo da pokaže bilo kakav papir na osnovu kojem sprovodi izvršenje“. One su još rekle da je Snežana S. „upisana u katastar kao vlasnica stana“ i da nema veze sa bilo kakvim dugovima bivšeg supruga, te da je invalid prve kategorijer.

Izvršitelj Trajković je potvrdio novinarima da žena koju je iselio “nije stranka u postupku”, a da dug zbog koga je stan prodao iznosi oko četiri miliona dinara. On je dodao da je „sve urađeno u skladu sa zakonom“ i da je predmet „prošao sudsku kontrolu“.