Novi Pazar: Nezadovoljni građani ne odustaju od protesta kojim traže smenu uprave Opšte bolnice 1Opšta bolnica u Novom Pazaru Foto: Beta/Nikola Kocović

Ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru i danas se okupila grupa građana koji traže smenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, ali i cele uprave ove ustanove.

Oko 30 njih je već 22. put svoje nezadovoljstvo iskazivalo duvajući u pištaljke, tvrdeći da ih je okupio zajednički interes – da se stanovnici ovog grada „leče kao ljudi“.

Jedan od organizatora, Aladin Paučinac, rekao je novinarima da stanje u ovoj ustanovi ne može da se popravi, jer se isti ljudi rotiraju na rukovodećim funkcijama.

„Mirsad Đerlek je bio gradonačelnik Novog Pazara, a potom je na to mesto došao Mahmutović. Đerlek je bio direktor bolnice, pa onda Mahmutović, zatim je Mamutović bio državni sekretar u Ministartstvu zdravlja, a sada je to Đerlek, dakle njih dvojica se samo rotiraju“, rekao je Paučinac.

On je istakao da za sve to vreme gradjani Novog Pazara imaju lošu uslugu lečenja, a pre svega loš prijem od strane medicinskih radnika, koji je neuporediv sa onim u Kragujevcu, Kraljevu ili Beogradu.

„Sa epidemijom korona virusa pokazalo se svo rasulo zdravstvenog sistema, jer su obolele ponižavali, vraćali ih na kućno lečenje… Propusta je bilo mnogo, nije bilo medicinskih radnika, kiseonika, lekova, tako da smo potpuno razočarani“, rekao je Paučinac.

On tvrdi da je cela situacija osvestila brojne gradjane, te da mnogi ogorčeno i bez straha pričaju.

„Ovde smo svakodnevno, jer nećemo više da dozvolimo da se bilo ko igra našim životima. Tražimo da direktor ove ustanove ne bude partijski poslušnik, već čovek iz naroda, kojih ima mnogo“, rekao je Paučinac.

Naredni protest biće održan sutra u 18 sati.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Novi Pazar: Nezadovoljni građani ne odustaju od protesta kojim traže smenu uprave Opšte bolnice”

  1. Da ste imali bolje i profesionalnije ljude nebiste odabrali njih,mislim na Meha i Djerleka.Oni jesu trebali biti na kormilu ali voditi i rukovoditi svim zdravstvenim radnicima u onom teskom trenutku nije bilo lako ne zato sto oni to nisu znali vec sto je zahvalila poslusnost i odgovornost svih ostalih.Zahvalila je predhodna edukacija zdr.osoblja i priprema za ovakve situacije .A sta su oni mislili,“nece to kod nas“koga god da postavite isto ce se i naredni put desiti a gospodinu Mehu i agospodinu Djerleku samo reci pohvale za pozrtvovanost.Prosejte drugo osoblje oni kao vodje imali su i strategiju i elan ali svima oko njih zahvalila je gvozdena disciplina

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.