Foto: www.wikipedia.org / Wlodzimierz

Kako se i ranije znalo, prvi i jedini na toj „transfer listi“ bio je glumac Saša Stojković. On je poslednjih dana i zvanično dobio rešenje o prekidu radnog odnosa.

Članovi pozorišta, glumci i tehničko osoblje, u više navrata su javno ukazivali da u ovoj ustanovi možda postoji višak radnika, ali ne i među glumcima koji su konstantno deficitarni kadar. Apsurd se zaokružuje činjenicom da je za predstavu „Jelka kod Ivanovih“ angažovano nekoliko glumaca sa strane.

Stojković koji je u vranjskom pozorištu proveo 30 godina na različitim pozicijama, odigrao je više od 100 uloga i režirao desetak predstava. Iako niko od gradskih čelnika ne želi da prizna za medije, jedan od razloga zašto je baš ovom glumcu dopalo rešenje o tehnološkom višku leži u činjenici da je on već više godina aktivan medijski poslenik. Radio je kao urednik i programski direktor OK radija, a bio je i novinar ugašenog nedeljnika Vranjske, gde je objavljivao kritičke tekstove o funkcionisanju lokalne vlasti više godina.

U međuvremenu je postao urednik portala Infovranjske, koji je nastavio tradiciju ugašenog nedeljnika donoseći kritičke tekstove o funkcionisanju gradske vlasti, kao i o problemima sa kojima se suočavaju građani na jugu Srbije. NUNS je u svom saopštenju, protestujući zbog otkaza koji je Stojković dobio u pozorištu, podsetio na činjenicu da portal Infovranjske nije kao elektronski medij dobio podršku na Konkursu za sufinansiranje medijskih projekata Grada Vranja, te da se na ovaj način „vrši dodatni pritisak na novinare u Vranju“. IZ NUNS su pozvali na reakciju i Udruženje dramskih umetnika Srbije, a očekuje se i reakcija zaposlenih u Pozorištu Bora Stanković. Odlukom Gradskog veća broj radnika biće smanjen i u drugim javnim preduzećima i ustanovama, kao i u lokalnoj administraciji u proseku za dva do tri radnika.