Pašalić: Ministarstvo da kaže da li zna koje osobe se bave vannastavnim obrazovanjem dece 1Zaštitnik građana Zoran Pašalić Foto: Beta/Milan Obradović

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da ga u roku od 15 dana obavesti da li vodi registar osoba koje se bave vannastavnim obrazovanjem dece.

Kako je navedeno u saopštenju zaštitnika građana, nadležno ministarstvo mora da ga obavesti i po kom pravnom osnovu osnovne i srednje škole u Srbiji dostavljaju Istraživačkoj stanici Petnica mišljenje predmetnog nastavnika o učeniku koji tamo konkuriše na neki program.

„Ministarstvo treba da navede i pravni osnov po kojem škole obaveštavaju učenike o postojanju konkursa za programe koje realizuje Petnica kao i da ga obavesti da li je i u kolikom novčanom iznosu finansijski podržalo rad Petnice u poslednjih deset godina, kao i da dostavi dokaze o tome, kao i o načinu kontrole trošenja odobrenih i isplaćenih novčanih sredstava“, dodato je u saopštenju.

Valjevskoj policiji izjavu je dala jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja u Istraživačkoj stanici „Petnica“, koja je u Petnici boravila pre 2013. godine.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Pašalić: Ministarstvo da kaže da li zna koje osobe se bave vannastavnim obrazovanjem dece”

  1. Prvo si izvetaj nevladinih organizacija ocenila i napala kao lažao i zlonameran,da je stanje sasvim drugačije i da su sve kontrole ,kako domaće tako i strane,ocenile da je stanje zadovoljavajuće.Šta sada pričaš i ti i predsednik države?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.