Još dve žrtve seksualnog uznemiravanja u Petnici daju izjavu beogradskoj policiji 1Foto: Wikipedia/Ivana Madžarević

U okviru predistražnih radnji danas će dve osobe koje su bile žrtve seksualnog uznemiravanja u Istraživačkoj stanici (IS) Petnica, dati izjave u policiji u Beogradu, najavljeno je iz Javnog tužilaštva u Valjevu.

Vladimir Davidović iz Javnog tužilaštva u Valjevu rekao je za televiziju N1 da se očekuje i da će „još jedna žrtva seksualnog uznemiravanja u Petnici dati izjavu sredinom naredne nedelje“ u tom tužilaštvu.

Do sada su u predistražnom postupku predmeta „Petnica“ izjave dale dve maloletne ženske osobe koje su u policiji svedočile o tome šta su tokom pohađanja seminara doživele u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Tužilaštvo je pozvalo ranije sve maloletne osobe koje su nakon 2013. godine bile žrtve seksualnog uznemiravanja u Istraživačkoj stanici Petnica da se jave u policiju ili tužilaštvo.

Pozvane su oštećene nakon 2013. godine, jer je tada usvojen takozvani Marijin zakon, kojim je propisano da za krivična dela protiv polnih sloboda učinjenih na štetu maloletnih lica i dece, ne zastarevaju.

Predmet „Petnica“ je formiran nakon što je pet nekadašnjih polaznica seminara podelilo u nedeljniku „Vreme“ svoja traumatična iskustva u IS Petnica, a kao zlostavljača su tada navele istu mušku osobu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.