Preminula Nadežda Pavlović - najstarija žena u Srbiji 1Foto: Printscreen/Youtube

Najstarija žena u Srbiji, Nadežda Pavlović, umrla je prošle noći u Beogradu, objavile su danas Večernje novosti.

Proteklih nekoliko godina nije mogla da izlazi, ali joj je kuća uvek, kako oni koji su provodili vreme s njom, uvek mirisala na mladost, lepotu i pozitivnu energiju, navodi list.

Nada je početkom godine proslavila 109. rođendan.

Rođena je u Kraljevini Srbiji, promenila je osam država, preživela dva svetska rata, od malih nogu se bavila sportom, drugovala sa čuvenom Desankom Maksimović, a protekle četiri i po decenije živela je u centru Beograda, na Vračaru.

O tome kako je provela vek života, šta je radila, čega se sećala, govorila je za Danas 2013. godine. Priču o njoj pročitajte ovde.

Govoreći o receptu za dugovečnost, Nadežda je tada navela misao sa kojom se slagala:

„Samo savestan čovek može dugo da živi, jeste da on mnogo radi, ali njegov život je organizovan, pa ga nikakvi stresovi, panike i trzavice ne mogu slomiti“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Preminula Nadežda Pavlović – najstarija žena u Srbiji”

  1. Ауууу бако! Како баш да се ради? Има ли неки лакши начин да се доживи дубока старост? Данас би многи, колико раде, умрли да двадесет!

  2. Nastavnica Nada Pavlović mi je predavala nemački u OŠ “Branko Radičević“ u Novom Sadu. Bila je strog, pravedni i principijelni pedagog, a učenici baš takve nastavnike pamte. Zahvalni smo nastavnici Pavlović što nas je učila da u životu postoje dužnosti i obaveze koje se bez ikakvog izgovora moraju ispunjavati. Neka počiva u miru i neka joj je laka zemlja. Saučešće porodici.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.